Moj Faks u Nakon predavanja

Uskoro počinje zanimljivi projekt: Ovdje imate mogućnost uvida u praktičnu stranu financijskog svijeta

„Uči, investiraj, profitiraj!”.

5. prosinca 2023 11:31
Financijska pismenost

Financijska pismenost Foto: Canva

Već dvanaest godina, eSTUDENTov tim Računovodstvo i financije uspješno organizira nezaobilaznu inicijativu u području financija – Financial Week. Projekt postavlja temelje za izvanrednu interakciju između studenata i vodećih stručnjaka ekonomske scene, pružajući jedinstvenu priliku za obrazovanjem izvan fakultetskog programa.

Kroz niz predavanja i interaktivnih radionica koje traju od 11. do 15. prosinca, studentima se pruža mogućnost uvida u praktičnu stranu financijskog svijeta. Ovogodišnji Financial Week otvaraju predavanjem „Prva godina s eurom: Yay or nay” vodećeg ekonomiste Hrvatske narodne banke Vedrana Šošića.

Temeljni je cilj upoznati studente s ekonomskim promjenama koje su se dogodile od početka ove godine te predstaviti predviđanja za budućnost. Predavanje se odvija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani 37, 11. prosinca 2023., s početkom u 11 sati.

Istoga dana u terminu od 14 do 16 sati, na radnom mjestu PwC Hrvatska menadžerica za transformaciju financijskih funkcija, Renata Pentek približit će studentima važnost financijske pismenosti kroz predavanje i radionicu na temu “Razvoj financijske pismenosti u digitalnom društvu”.

U utorak 12. prosinca porezni stručnjaci Mazarsa, Tin Martinčević i Marcela Stűrmer predavanjem „Porezna reforma stiže i novi izazovi sve su bliže” predstavit će izmjene poreznih propisa koje su već stupile na snagu i koje će stupiti u nadolazećoj 2024. godini u sklopu aktualnih poreznih promjena. Mjesto održavanja predavanja je EFZG, u dvorani 36, s planiranim početkom u 14 sati.

Četvrtak, 14. prosinca, rezerviran je za odlazak u poslovni prostor KPMG-a. Direktor u Odjelu za financijsko savjetovanje, Ognjen Milas približiti će studentima pojam “Zelene obveznice”, otkriti zašto su nam toliko bitne te objasniti kako se one razlikuju od “običnih” dionica. .

Projektni tjedan završava u petak, 15. prosinca predavanjem stručnjaka tvrtke InterCapital na temu „Jesu li brokeri zaista potrebni?”. Na EFZG-u, u dvorani 32, brokerica Branka Jurišić reći će nešto više o ulozi brokera u današnjem svijetu.

Njezin kolega Domagoj Grčević, analitičar u InterCapitalu, upoznat će vas s tržišnim trendovima u komunikaciji s klijentima te objasniti na koji način utječu na personalizirani pristup svakom klijentu ponaosob. Magdalena Stanić, iz sektora GENIUS, predstavit će studentima prvu hrvatsku aplikaciju za ulaganje u investicijske fondove. Prijave traju do 10. prosinca, a prijaviti se možete ovdje.

 

Još vijesti