S.D. u Nakon predavanja

„The Last of Us“: adaptacija ove kultne videoigre oduševila je mnoge, a u novoj epizodi glumi i originalni Joel

Od adaptacija videoigara, obožavatelji originalnog materijala naučili su očekivati najgore, ali HBO-ova serija „The Last of Us“ mnoge je oduševila.

7. ožujka 2023 16:40
„The Last of Us“

„The Last of Us“ Foto: JC Gonram/Shutterstock

Jedan od najiščekivanijih naslova HBO-ove usluge, „The Last of Us“ koji je premijerno izašao 15. siječnja, rijetko je koga razočarao. Osjećaji nemira i napetosti savršeno su prikazani i u adaptaciji ove kultne igrice. Što je još važnije, nova serija sama po sebi nudi briljantno pripovijedanje, pronalazeći novi pogled na zombi apokalipsu i mnoštvo protagonista s kojima se gledatelji lako mogu povezati.

Videoigra „The Last of Us“ postigao je veliki uspjeh kada je prvi put objavljen na raznim platformama za igranje 2013. godine, ali razlozi status iste serije kao kultne nadilaze puku popularnost primarne verzije.
Po mnogim kritičarima i ljubiteljima istih ova igra jedna je od najboljih videoigara ikada s iznenađujućom ocjenom Metascore od 95 na Metacriticu i jednako visokom ocjenom korisnika od 9,2, a serija i gluma glavne postave, u adaptacijskoj verziji, zaslužila je jednak broj pozitivnih ocjena.

 

 

U posljednjoj epizode serije obožavatelje je dočekalo još jedno ugodno iznenađenje. Kad je glumac koji u videoigri daje glas omiljenog na Joela, Troy Baker saznao za odluku HBO-a nije krio svoje oduševljenje istom. Iako Baker nije pozvan da glumi glavnog lika u adaptaciji, definitivno ga nisu u potpunosti isključili iz tog procesa. Naime, Baker je dobio cameo kao jedan od važnijih likova posljednje epizode, desne ruke svima omraženog Davida.

Baker nije prvi član originalne postave koji se pridružio produkciji istoimene serije. U četvrtoj epizodi Jeffrey Pierce (koji daje glas Tommyu) glumio je pristašu vođe otpora Kathleen.

Odluka serije da uključi glumačku ekipu iz originalne igre u sporedne uloge naglašava Mazinovu i Druckmannovu (koji je i pisac izvornog materijala) vjernost izvornom materijalu.

 

 

Kreatori su također napravili odličan posao s rekreiranjem emocionalnog pulsa koji je prožetom videoigrom, a izvrsna karakterizacija Joela, Ellie i njihove sporedne ekipe u seriji bila je dovoljno jaka da čak i novi gledatelji već imaju predodžbu o njihovom karakteru.

Tvorci serijala  „The Last of Us“ jasno su razumijeli su privlačnost videoigre te su primijenili najbolji način da se isti format uspješno prevede na male ekrane..

Još vijesti