P.S. u Postani student

Inovativnim kurikulumom pozivaju sve zainteresirane - otvorene prijave za upis Urbanih studija

Ovo je druga godina za redom u kojoj se upisuju studenti na smjer Urbanih studija

23. lipnja 2023 11:38
Poziv za upis Urbanih studija na Sveučilištu u Rijeci

Poziv za upis Urbanih studija na Sveučilištu u Rijeci Foto: Canva

Deltalab, Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci, poziva sve zainteresirane studente da se prijave za ovaj zanimljiv smjer sveučilišnog specijalističkog studija!

Radi se o Urbanim studijima za koje su prijave otvorene preko natječaja, a zainteresirani studenti se mogu prijaviti sve do 1. kolovoza ove godine. Ovo je druga godina za redom da se provode upisi na studij Urbanih studija, s obzirom na to da njegova prva generacija sveučilišni specijalistički studij završava ove godine u listopadu, kako piše Svjetionik.

Za one koji nisu upoznati s ovim studijem, naveli su i posebna znanja i vještine koje studenti stječu pri njegovo završetku.

„Urbani studiji su inovativan studijski program prostornog i strateškog dizajna urbanih sustava i procesa u vrijeme političkih, ekoloških i tehnoloških transformacija“, piše na stranicama Svjetionika.

Inovativni kurikulum Urbanih studija

Uz to, navode da je cilj ovog studija stječi potrebna znanja i vještine za analizu i doprinos dizajnu otvorenih, inkluzivnih i otpornih urbanih sustava „u kontekstu značajnih izazova suvremenih političkih, ekoloških i tehnoloških transformacija“.

Kao dodatnu motivaciju za upis, spominju i inovativni te drugačiji kurikulum studija koji okuplja stručnjake iz svih srodnih znanstvenih i umjetničkih disciplina.

To, naravno, uvelike znači svakom studentu jer iz „prve ruke“ mogu zaista puno naučiti i saznati o disciplini za koju se specijaliziraju. Više o studiju, prijavi, ali i uvjetima prijave možete saznati OVDJE.
 

Još vijesti