L.B. u Postani student

S ovog sveučilišta i ove godine prvi pozivaju maturante na upis: Provjerite kvote i studije koje nude

Već par godina zaredom prvi objavljuju natječaj za upis.

19. prosinca 2022 14:34
Zgrada Sveučilišta u Dubrovniku.

Zgrada Sveučilišta u Dubrovniku. Foto: V.K., MojFaks

Sveučilište u Dubrovniku vjesnik je upisne sezone, kad su domaća sveučilišta u pitanju. Kao i prošle godine, prvo je objavilo upisne kvote, studijske programe te uvjete prijave i dodatne provjere koji će zanimati ovogodišnje maturante ili sve zainteresirane za studij u Dubrovniku.

Natječaj za upis u akademsku godinu 2023./2024., objavljen je na službenim stranicama Sveučilišta u Dubrovniku, a ne razlikuje se mnogo od prijašnjeg.

Broj upisnih mjesta nije se mijenjao

I ove godine, ukupan broj slobodnih mjesta na studijima je 572 od čega su za redovne studente „rezervirana“ 363 mjesta, a za izvanredne njih 140. Ostatak, točnije 69 mjesta, predviđeno je za strane državljane.

Od studijskih programa nude se nautika (s najvišom upisnom kvotom, točnije 70 mjesta), zatim poslovna ekonomija (smjer turizam) s kvotom od 55 mjesta, studij mediji i kultura s kvotom od 51 mjesta te dvije poslovne ekonomije, jedna smjera IT menadžment s upisnom kvotom od 46 mjesta i druga smjera marketing s predviđenih 45 mjesta dostupnih kandidatima.

Od ostalih preddiplomskih programa sveučilišnih studija nude se brodostrojarstvo, pomorske tehnologije jahta i marina, primijenjeno/poslovno računarstvo, elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu, primijenjena ekologija mora, mediji i kultura društva, konzervacija-restauracija (smjerovi: drvo, papir, tekstil, metal, keramika), povijest Jadrana i Mediterana.

Nude se i preddiplomski stručni studiji poput financijskog menadžmenta, sestrinstva te hotelijerstva restoraterstva i gastronomije.

Uvjeti upisa i dodatne provjere znanja

Izuzev kriterija ocjena iz srednje škole, uspjeha na natjecanjima te uspjeha na državnoj maturi (posebice u određenim predmetima), maturanti koji žele upisati studij konzervacija-restauracija (smjerovi: drvo, papir, tekstil, metal, keramika), morat će proći i dodatnu provjeru znanja koja podrazumijeva test psihomotornih i spoznajnih vještina, odnosno korištenja alata i materijala različitim metodama, modeliranje te testiranje likovnih percepcija i razgovor.

Sve dodatne informacije pronađite ovdje.

Kao i inače, prijave studijski programa za maturante počet će u veljači.

Još vijesti