Mojfaks.hr u Laganini

Ugledni matematičar i fizičar Martin Reents gostuje na zagrebačkom FER-u

Hrvatska podružnica Founder Institute-a, najvećeg svjetskog programa akceleracije startupova i SPOCK FER-ov studentski inkubator u suradnji s Razvojnom agencijom grada Zagreba organiziraju radionicu sa specijalnim gostom – Martinom Reentsom, njemačkim matematičarem i fizičarem.

19. rujna 2016 17:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Martin Reents je (van)serijski startup poduzetnik iz Münchena, SR Njemačka. Trenutno je osnivač je i glavni izvršni direktor 2 tvrtke: .hetras Gmbh (SaaS u turizmu) i .conject AG (SaaS u građevini) koje su obje uspješno prodane strateškim investitorima u proteklih 12 mjeseci.

U Zagreb dolazi nakon netom zaključene prodaje svoje turističke startup tvrtke (kolovoz 2016.) kineskom partneru i u jeku priprema za pokretanje i akviziciju novih startupa. Ovaj matematičar i fizičar po obrazovanju, dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada kao pokretač startupa (2x njemački osnivač startupa godine) i kao mentor socijalnih startupa s potencijalom velikih društvenih promjena (2x dobitnik njemačke nagrade "Startsocial"). U svom prethodnom životu Martin je bio vrlo aktivan i u politici, posebno u vrijeme kada je bio član delegacije koja je pregovarala o ujedinjenju Zapadne i Istočne Njemačke.Tema njegovog uvodnog izlaganja, koje će se održati 20. rujna u 18h na FER-u je "Vaših 5 prvih odluka kod pokretanja startupa“. Svaki puta kada pokrećete nešto novo morate prvo donijeti neke odluke. No nemaju sve odluke jednaku težinu. Neke odluke su samo preliminarne i mogu se, a ponekad i moraju učestalo mijenjati. Startupi to eufemistički zovu "pivotiranjem“ (zakretanjem) i vrlo su ponosni na svoju sposobnost pivotiranja kad god je to potrebno. No, neke odluke su doživotne. Upravo te odluke su one koje su presudne za svaki startup i moraju biti postavljene na solidnim temeljima.

Martin Reents će publiku voditi kroz taj proces postajanja poduzetnikom i pokretačem startupa. Njegovo izlaganje bazirano je na osobnom iskustvu koje je stekao kao pokretač više uspješnih startupa i njegovu radu sa startup poduzetnicima koji rade na projektima s potencijalom velikih društvenih promjena u Njemačkoj. Martin kaže: "Nikada nisam nešto počeo s isključivim razlogom da nešto zaradim. Radije sam se orijentirao na ono što mijenja svijet i čini ga boljim mjestom za život. A onda je vremenom i novac stigao.“

Nakon uvodne prezentacije ovog (van)serijskog poduzetnika, mješoviti tim od 4 mentora – 1 iz FI München (Martin Reents), 1 iz SPOCK-a, Mihaela Marija Perković (Savarakatini) i 2 iz FI Zagreb koji su CEO-i uspješnih hrvatskih startupa i alumnijevci FER-a: Luka Abrus (Five) i Marko Kovač (Repsly) – održati će javni Startup Pitch Boot Camp s 4 studentska startupa koji se trenutno nalaze u SPOCK-u : Angler, GuitarFriend, Juvo - Home Friend i SAN.

Ulaz na ovo događanje je slobodan uz prethodnu registraciju na linku

Dan kasnije - u srijedu 21.09. Martin Reents će održati uvodno predavanje "Radikalne promjene u sektoru gostoprimstva" ("Disruptive changes in hospitality") i sudjelovati kao jedan od mentora na javnom Startup Pitch Boot Campu u Startup Factory Zagreb na kojem će se natjecati do 20 novih turističkih startupova pokrenutih u Zagrebu.

I ovo događanje je otvorenog tipa sa slobodnim ulazom. Počinje u srijedu 21.09. u 9h i traje do 18:30h na lokaciji Startup Factory Zagreb, Slavonska avenija 52m, Robni terminali Zagreb – Poslovna jedinica Žitnjak, ulaz 1. (poslovni objekt aneksa hale IX.), 10000 Zagreb. Potrebno je registrirati dolazak na Facebooku ili na mail: sfzgb2016@raza.hr

RASPORED I LOKACIJE ODRŽAVANJA:


1. DAN:

"Vaših 5 prvih odluka kod pokretanja startupa", 20. rujna u 18:00 sati (siva vijećnica)
– SPOCK studentski inkubator @FER, Unska 3, Zagreb

2. DAN:

"Radikalne promjene u sektoru gostoprimstva", 21. rujna od 9 – 18 sati
Startup Factory Zagreb@Tehnološki park Zagreb, Slavonska avenija 52m, Robni terminali Zagreb – Poslovna jedinica Žitnjak, ulaz 1. (poslovni objekt aneksa hale IX.)