Mojfaks.hr u Karijera

Ona je 'Buduća liderica': FER-ova studentica osvojila nagradu za poduzetnu ženu

Djevojke koje počnu vrlo rano razmišljati o budućoj karijeri te kreću putem poduzetništva, znaju koliko je ponekad teško dodatno uskladiti obaveze na fakultetu i privatni život.

10. Siječnja 2017 16:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ustrajnost i originalnost su njihove glavne odlike, a tako je i kod FER-ove studentice Kaje Pavlinić koja je osvojila nagradu \'Buduća liderica\'.

O Kaji i njenom startup-u "Tinja" smo već pisali, a kako ova uspješna FER-ova studentica niže uspjeh za uspjehom, čini se kako ćemo o ovoj 20-godišnjakinji još čuti, ali i pisati. Ovoga puta studentica je osvojila nagradu "Buduće liderice" koju uručuje Mreža hrvatskih žena/The Croatian Women’s Network, a nagrada će se na Kajinoj polici naći 8. ožujka, na Međunarodni dan žena.

"Buduća liderica" bit će dodijeljena trima poduzetnim djevojkama koje imaju manje od 20 godina te su svoj talent počele pokazivati od najranijih dana. U izbor za ovu nagradu ušla su različita postignuća s kojima se Kaja istaknula tijekom srednje škole poput sudjelovanja na finalu American Computer Science League u SAD-u (i to čak četiri puta), sudjelovanja u raznim školskim projektima, volontiranjem, pomaganjem djeci s poteškoćama u učenju, tri Oskara znanja i još mnogo toga.

...Studentica FER-a dio tima koji je osmislio Tinju: startup koji je zainteresirao cijelu Europu...


Budući da je Kaja još uvijek na fakultetu i to na FER-u koji nije ni malo jednostavan, kaže kako ga nije zanemarila te da se uvijek trudi uskladiti akademske obaveze sa svim drugim što radi.


Kaja je posjetila Pariz u sklopu OGP Summita 2016... foto: privatna arhiva

"Maksimalno se trudim biti što uspješnija u usklađivanju fakultetskih obaveza, vježbi, labosa, učenja za ispite sa svim ostalim stvarima koje radim te smatram kako je bitno uz faks baviti se još dodatnim aktivnostima jer jedino tako izrastamo u zaokružene osobe. Mislim da je to i stav FER-a na kojem studiram, jer nude puno prilika za cjelokupno usavršavanje studenata. Na tržištu je sve više diplomiranih stručnjaka i upravo zato se treba istaknuti svestranošću jer tijekom ovog razdoblja života kada nam se kao mladim osobama pruža najviše prilika, većina je i dalje orijentirana isključivo na faks. Mislim da je ključ svega u dobroj organizaciji, pravilnom postavljanju prioriteta, a bitno je i ponekad znati reći \'ne\' prilikama koje bi ipak mogle ugroziti uspješno izvršavanje obveza na faksu", kaže nam studentica.

Croatian Women\'s Network nagrade su prošlih godina dobile istaknute hrvatske žene poput predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, sportašice Blanke Vlašić te španjolske glumica hrvatskih korijena Gabriele Elene Spanić Urtere, ali tu se našla i Kaja koja kaže da joj je to neizmjerna čast.

Premda se studentica sa svojih mladih 20 godina još uvijek smatra neiskusnom i spremnom za učenje, kaže da još uvijek nije svjesna da je dobila tako veliko priznanje. Uz to, dodaje kako joj je drago vidjeti da su se i drugi kolege aktivirali što se tiče različitih projekata i startup-ova što se nikako ne bi trebalo proći neprimijećeno.


Izvor: croatiaweek.com

"Energija i optimizam mladih nešto je što se ne smije propustiti. Također, mislim da ova nagrada uvelike pomaže razbijanju stereotipa karakterističnih za naše područje, gdje se još uvijek često smatra kako su rukovodeće pozicije namijenjene za muškarce, a ženama se predbacuje da zanemaruju obitelj kada uspješno usklađuju karijeru i obitelj", ističe Kaja.

S obzirom na to kako je krenula, za ovu studenticu ćemo sigurno još čuti te pratiti njene uspjehe i poslovne pothvate.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva