Mojfaks.hr u Karijera

Studirate pravo? Odsad pomoću aplikacije do prakse u odvjetničkim uredima

Nedavno smo prenijeli pismo zabrinutog studenta sa zagrebačkog Prava koji tvrdi da studenti imaju premalo prakse te sa studija izlaze bez ikakvog odvjetničkog iskustva. No, taj student i drugi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu mogu odahnuti jer stiže aplikacija 'Praktična nastava'.

14. prosinca 2017 11:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pomoću aplikacije "Praktična nastava" od srijede se mogu spajati s odvjetničkim uredima u Hrvatskoj kako bi mogli odraditi praksu. Omogućeno je to dodatkom Okvirnog sporazuma o suradnji između Hrvatske odvjetničke komore i Pravnog fakulteta kojeg su u HOK-u potpisali predsjednik Komore Robert Travaš i dekan Pravnog fakulteta Igor Gliha, donosi Lider.


Izvor: mapio.hr

Lider piše da je aplikacija ‘Praktična nastava’ dostupna na mrežnim stranicama Pravnog fakulteta, a ovim dodatkom unaprijeđena je suradnja između ovih dviju ustanova potpisana još 2007. Povodom potpisivanja sporazuma predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Robert Travaš istaknuo je kako će ova aplikacija pomoći studentima da se što prije upoznaju s odvjetništvom te dodao kako stupanjem na studentsku praksu student prihvaća i odredbe Kodeksa odvjetničke etike, a posebno odredbe o čuvanju odvjetničke tajne.

...Za sve koji nude ili traže posao: Prva hrvatska društvena mreža za povezivanje poslodavaca i posloprimaca...


...Aplikacijom do savršenog posla: \'yourJob\' spaja poslodavce i studente...


...ZABRINJAVAJUĆE PISMO: Mladić sa zagrebačkog Prava upozorava - ovo su najveći problemi mog fakulteta...


Na Pravnom fakultetu smatraju kako je važno da studenti imaju praksu na zadnjoj godini studija i tako stječu praktična znanja i vještine. Dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu Igor Gliha rekao je da na fakultetu smatraju da je praksa izuzetno važna za školovanje budućih pravnika.


Izvor: unizg

Cijeli članak možete pročitati na linku, a aplikaciju potražiti na službenim stranicama PFZG-a.

Ivana Petrić
izvor: Lider
foto: pravo.unizg.hr/Pixabay/Pixlr
Još vijesti