Mojfaks.hr u Karijera

Otkrivamo kako izgleda program za pripravnike u jednoj od vodećih kompanija u regiji: Zaplivaj vodama Atlantic Grupe

Jedan od najpoželjnijih domaćih pripravničkih programa od A do Ž: otkrijte kako će izgledati razgovor, kako se pripremiti za njega i što kažu mladi stručnjaci koji su zaplivali ovim oceanom prilika i svoje prve profesionalne korake napravili baš u ovoj kompaniji!

14. rujna 2017 15:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Graduate Trainee Program je dvanaestomjesečni edukacijsko-karijerni program namijenjen mladim diplomiranim profesionalcima, a cilj je omogućiti im vještu plovidbu poslovnim vodama Atlantic Grupe, vodećeg regionalnog distributera i jednog od najvećih proizvođača robe široke potrošnje u jugoistočnoj Europi.

"Program se provodi od prošle godine, a polaznike Trainee programa zapošljavat ćemo u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Makedoniji", rekla nam je Maja Šiprak, asistentica korporativnih komunikacija u Atlantic Grupi.

Jednom kad ste "unutra", evo što ćete naučiti...


Od trenutka kada su odabrani, polaznici programa postaju punopravni članovi Atlanticove posade te se svakom pojedinačno kroji individualan razvojni plan u skladu s njegovim jedinstvenim talentima i potrebama ciljanog odjela."Radeći kros-funkcijski i na multidisciplinarnim projektima s kolegama iz različitih odjela te različitih zemalja, polaznici stječu širu sliku poslovanja neophodnu za njihov uspješan daljnji profesionalni razvoj, a u istraživanjima biznisa na cijelom putu podrška su im voditelj, osobni mentor i Trainee HR tim. Polaznike čeka jedno vrlo dinamično putovanje, ali znate kako se kaže – mirno more nikad nije stvorilo vještog mornara", dodaje Šiprak.

A prije vještog mornara, idealan kandidat bio je znatiželjni, entuzijastični mladi profesionalac


Ako ste se pitali kakav to točno profil mladih traže u ovoj kompaniji, nudimo vam odgovor i na ovo pitanje, a sve kako bismo vas ohrabrili i potaknuli da se prijavite i okušate u ovom programu. Kako kaže Maja, u Atlanticu traže znatiželjne i hrabre mlade entuzijaste koji se ne boje postaviti pravo pitanje.

"Izabirući znatiželjne polaznike nove generacije Atlantic Graduate Trainee programa želimo povećati broj zaposlenika željnih da kontinuirano postavljaju pitanja o tome zašto kompanija radi to što radi na način na koji to radi, otkrivajući tako prilike za rast Atlantic Grupe", objašnjava nam. "Karakteristike koje bi izdvojili kao must have su uspješno završen preddiplomski ili diplomski studij, iznadprosječni akademski rezultati, praktično iskustvo u minimalnom trajanju od šest mjeseci, odlično poznavanje engleskog jezika, aktivno obavljanje izvannastavnih aktivnosti, internacionalna mobilnost, posjedovanje vozačke dozvole i zadnje, ali ne manje bitno – osobnost koja zrači", nabraja.

Kako se istaknuti i impresionirati na razgovoru za pripravništvo?


Kandidati mogu očekivati ne-klasičan selekcijski postupak. Finaliste koji će proći screening upitnik i inicijalno testiranje kognitivnih sposobnosti, okupit će na jednodnevnom eventu pod nazivom Assesment centar, gdje će kroz razne individualne i grupne bolje upoznati same finaliste i njihov način razmišljanja.

"Kako bi odabrali najbistrije, najhrabrije i najznatiželjnije polaznike za novu generaciju Trainee programa u Adria regiji odlučili smo napraviti obrat klasičnog selekcijskog scenarija te smo fokus za kandidate prebacili s pokušaja da zapamte \'pravi\' odgovor koji će nam dati tijekom razgovora za posao, na postavljanje pravog pitanja! Diplomci koji se prijave na natječaj dobit će priliku da kao jedan od finalnih zadataka postave pitanje na koje bi željeli dobiti odgovor bilo kojem zaposleniku Atlantic Grupe – od proizvodnje i prodaje do Uprave – izbor je njihov", otkriva nam Maja.

Što kažu mladi koji su prošli kroz ovaj trainee program?


Polaznici Atlantic Graduate Trainee programa imaju priliku provjeriti kako teorija koju su učili na fakultetu funkcionira u stvarnom poslovnom svijetu. Kroz jednogodišnji program upoznat će razne odjele unutar kompanije te iz prve ruke upoznati kompleksnost sustava jedne multinacionalne kompanije dobivajući uvid u važnost svakog pojedinog segmenta poslovanja."Atlantic Graduate Trainee program je idealna prilika za prvi posao. Kroz godinu dana imala sam priliku upoznati poslovanje od prodaje i rada na terenu, do proizvodnih pogona pa sve do korporativnih funkcija."
Andrea Bogić, MLAĐI INTERNI REVIZOR, INTERNA REVIZIJA"Ovo je bila jedna izuzetno dinamična godina u kojoj niti jedan dan nije bio isti i za koju je bilo potrebno puno prilagodbe i otvorenosti za najrazličitije izazove. Pod vodstvom mentora i suradnjom s kolegama prikupila sam bogato iskustvo i znanje koje me pripremilo za prihvaćanje nove pozicije i veće odgovornosti."
Antonija Lacković, VODITELJ PROJEKTA MULTIPOWER NAPITCI NA BAZI VODE

"Kao Graduate Trainee sam imala mogućnost upoznati razne odjele unutar kompanije, dobiti širu sliku poslovanja, ali i iskristalizirati sliku svoje budućnosti i onoga što želim raditi."
Tina Musa, KONTROLER OPERATIVNOG KONTROLINGA, OPERATIVNI KONTROLING"Preporučujem diplomcima koji se ne boje zaploviti dinamičnim oceanom prilika da potaknu svoju znatiželju i uhvate kormilo. Pitati prava pitanja i doživjeti avanturu zvanu Graduate Trainee pripravništva je jedno neprocjenjivo iskustvo koje se riječima ne može opisati."
Bernarda Kroflin, ASISTENT U UPRAVLJANJU KLJUČNIM KUPCIMA, DROGERIJE

"Prijavu preporučujem svima koji su radoznali, spremni na nove izazove, svakodnevno učenje, snalaženje u novim situacijama."
Antonija Lacković, VODITELJ PROJEKTA MULTIPOWER NAPITCI NA BAZI VODE"Posebno bih istaknula međuljudske odnose koji su za mene najvažniji čimbenik uspješnog poslovanja. Radna atmosfera je odlična. Uz brojne projekte koje Atlantic Grupa nudi svojim zaposlenicima imali smo vremena za dodatna druženja i bolja upoznavanja. Upravo zbog toga sam se od prvog dana osjećala kao dio jedne velike obitelji."
Tina Musa, KONTROLER OPERATIVNOG KONTROLINGA, OPERATIVNI KONTROLING"Ovakvo prvo radno iskustvo želim svakoj osobi. U Atlantic Grupi svaki trud se vidi i cijeni što je iznimno važan motivator za svakog zaposlenika."
Tina Musa, KONTROLER OPERATIVNOG KONTROLINGA, OPERATIVNI KONTROLING

"Svaki dan je drugačiji i pred vama su uvijek novi izazovi. Ako ste spremni konstantno raditi na sebi, razvijati se i učiti, ovo je odlična prilika za profesionalni i osobni razvitak."
Andrea Bogić, MLAĐI INTERNI REVIZOR, INTERNA REVIZIJA"Ako se pronalazite u opisu \'Bright, brave and eternally curious\' ne propustite priliku i prijavite se. Mladi entuzijasti koji se ne boje postaviti prava pitanja će se odlično uklopiti u našu kulturu i radnu dinamiku, a time dobiti i neprocjenjivo iskustvo rada u jednoj od vodećih prehrambenih kompanija u regiji."
Angela Naletilić, HR SPECIJALIST, KORPORATIVNO ZAPOŠLJAVANJE I UVOĐENJE U POSAO

Oduvijek si htio/la zaplivati u multinacionalnim vodama? Potakni znatiželju, #AsktheRightquestion i istraži ocean prilika uz Graduate Trainee program Atlantic Grupe!

L.B./foto: privatna arhiva