Mojfaks.hr u Laganini

Ovo je Superman iz predavaonice: Studenti nam otkrili kako izgleda idealan kolega s faksa

Kada bi studenti mogli stvoriti idealnog kolegu on bi sigurno bio duhovit, nesebičan u dijeljenju hrane u menzi i skripti na hodnicima faksa te bi bio odriješite ruke kada treba druge potpisati na listu. Ali to nije sve...

8. Siječnja 2018 16:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tijekom studija s kolegama smo "zaglavljeni" u istom sosu, a ponekad je teško naći kolegu kojeg bismo opisali epitetom "idealan". Dobar kolega je onaj koji je uvijek tu za nas te naš odnos s njim polako preraste u prijateljstvo.


Izvor: Shutterstock

On s nama dijeli materijale za učenje, potpiše nas tu i tamo kada ne možemo doći na predavanje, svoje znanje podijeli s nama – osobito kada nam nešto nije do kraja jasno. Kako bismo saznali što sve radi dobar kolega i kakav je to idealan kolega, studentima smo na društvenim mrežama zadali za zadatak da dovrše jednu misao.

Rečenica glasi: "Pravi kolega na faksu uvijek će...", a ovo su odgovori studenata:


"...podsjetiti te kada su kolokviji i potpisati te kad te nema na predavanju", student, Sveučilište Sjever.

"...predati tvoju online zadaću na vrijeme dok ti ležiš u bolnici u polusvjesnom stanju. A i donijeti kobasice nakon kolinja", studentica, Ekonomski fakultet u Osijeku.

"Pravi kolega na faksu uvijek će napraviti svoj dio posla za vrijeme grupnih projekata i neće dopustiti da ti radiš njegov dio posla", student, Fakultet političkih znanosti.

"....potpisati te na predavanju i vježbama kad ne dođeš, a onda se dobrovoljno javiti na satu da profesor ne bi prozvao nekog s liste", student, PMF.


Izvor: Shutterstock

"Pravi kolega uvijek će ti dati savjet dok sam rješavaš zadatak kako bi taj zadatak imao smisla", student, politehnika na Sveučilištu u Puli.

"Idealan kolega će uvijek bratski/sestrinski s tobom dijeliti skripte, a ne samo žicati", studentica, Filozofski fakultet.

"Pravi kolega će napraviti šalabahter za kolokvij"
, student, Fakultet prometnih znanosti Zagreb.

"...uvijek će te pokriti kad spavaš na predavanju", studentica, Filozofski fakultet Zagreb.

"Jednom (ne)prilikom nisam mogao na prezentaciju seminara pa je prijatelj uskočio umjesto mene u zadnji čas. Kako smo dosta surađivali znao je kako to treba izgledati pa nikome nije ocjena bila ugrožena", student, Visoka poslovna škola Zagreb.


Izvor: Shutterstock

"Prava kolegica je moja prijateljica. Radila je rasporede predavanja, a isto tako je vodila evidenciju dolazaka za obje"
, studentica, Filozofski fakultet Zagreb.

"Pravi kolega će uvijek podijeliti neke informacije o profama ili kolegiju koje je dobio od nekog poznanika s faksa, ili skripte i slično. I sto je još važnije ići na kavu u pauzi, a ne u knjižnicu"
, studentica, Medicinski fakultet Zagreb.

"Prava kolegica ili kolega uvijek će ti kupiti obrok u menzi jer si upao u dekintažu taj dan ili si samo malo proždrljiv", student, Kineziološki fakultet u Zagrebu.

"Vjerujte mi, pravi kolega će vas probuditi na kraju predavanja",
student, Filozofski fakultet Osijek.


Izvor: Shutterstock

Prema ovome što smo imali prilike čuti, idealan kolega s Filozofskog fakulteta je onaj koji će svog kolegu pokriti dok spava na predavanju i naravno probuditi ga, a na drugim fakultetima "pobjeđuju" kolege koji će rado potpisati druge i podijeliti skripte. Nadamo se da ste baš takvog kolegu i našli jer će vam studiranje biti lakše, a i kasnije ćete imati prijatelja za cijeli život.

...KVIZ: Zašto te hejtaju kolege s faksa?...


...Srećom da glupost ne boli: Studenti nam otkrili koje su najgore provale čuli od svojih kolega...


...Pun papir imena, a dvorana poluprazna: Studenti nam otkrili potpisuju li kolege na predavanjima...


Ivana Petrić
foto: Darko Ba/arhiva MojFaks

Još vijesti