Mojfaks.hr u Laganini

Čudo od djeteta: Ovaj 8-godišnjak već je završio srednju, a uskoro kreće i na fakultet

Osmogodišnji Belgijanac Laurent Simmons završio je srednju školu, a za nekoliko mjeseci kreće u lov na diplomu. I da, dobro ste zaključili – on je čudo od djeteta!

2. srpnja 2018 14:48
Čudo od djeteta: Ovaj 8-godišnjak već je završio srednju, a uskoro kreće i na fakultet

Čudo od djeteta: Ovaj 8-godišnjak već je završio srednju, a uskoro kreće i na fakultet Foto: MojFaks

Uz kvocijent intelicencije od 145, ne čudi da je Laurent nedavno završio srednjoškolsko obrazovanje, zajedno sa starijim kolegama, uglavnom 18-godišnjacima. No, to nije sve jer će Laurent uskoro upisati fakultet.

...Prva na svom fakultetu: Tinejdžerica diplomirala sa samo 15 godina...


...Doktorirala s 27 godina: Upoznajte najmlađu znanstvenicu u povijesti osječkog Sveučilišta...


Kako je izjavio za belgijski RTBF radio, njegovi omiljeni predmet u školi mu je matematika jer je, prema njegovim riječima, "vrlo opširna te se sastoji od statistike, geometrije i algebre". Dječakov otac kaže da se Laurent uvijek mučio s drugom djecom, odnosno, odnosno nije se s njima družio i nije volio igračke.Ovaj posebni dječak tvrdi da bi u budućnosti volio biti kirurg ili astronaut, a roditelji kažu da mu je najbitnija njegova sreća, a ne odabit prestižnog zanimanja. Tvrde da bi ga jednako podržavali i da jednog dana odluči postati - stolar.

Javnost je podijeljena: dok neki u njemu vide potencijal da do adolescencije ostvari još veći uspjeh pa čak osvoji i Nobelovu nagradu u polju unutar kojega će stjecati diplomu, drugi upozoravaju da Laurent nikada nije imao prilike biti dijete što će zasigurno ostaviti traga na dječaku. Treći pak upozoravaju na činjenicu da je srednju školu pohađao s kolegama koji su od njega stariji 10-ak godina, a na fakultetu će ta razlika biti još i veća što bi mogao biti problem prilikom druženja, pronalaženja zajedničkih interesa i sl.

U svakom slučaju, Laurentov je uspjeh izvanredan i svakako mu na njemu treba čestitati.

Ivana Petrić
foto: Facebook@VRT NEWS/Shutterstock/Pixlr

Još vijesti