V.K. u Laganini

Student otkrio kako do besplatne hrane iz KFC-a: Završio u zatvoru jer je kolegama preprodavao piletinu

Glavom pokretaču operacije već je dosuđeno 2 godine i 6 mjeseci u zatvoru, a četvorici kolega dosuđeno je između 15 mjesci i dvije godine.

14. svibnja 2021 17:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Skupina studenata iz istočne Jiangsu provincije u Kini osuđena je na više godina zatvora zbog prijevare poznatog lanca brze prehrane Kentucky Fried Chicken (KFC).


Naime, kako prenosi NZ Herald, studenti su iskoristili grešku (bug) u KFC aplikaciji pomoću koje su dobivali besplatne obroke, a od njih kasnije i profitirali te oštetili ovu multimilijunsku kompaniju za 25 tisuća dolara.


Iskoristio glitch, pokrenuo biznis


Student prezimena Xu pronašao je greške u KFC-ovoj mobilnoj aplikaciji i njihovom WeChat računu kroz koje je uspio dobaviti veliku količinu obroka i kupona bez da za njih plati. Od travnja 2018., Xu nije samo naručivao besplatne obroke i kupone za sebe, već ih je počeo prodavati kolegama s fakulteta kako bi zaradio. Uskoro je u svoju mrežu upleo i 4 prijatelja i naučio ih kako iskoristiti ovu grešku kako bi i sami mogli "poslovati".


Xu je navodno izjavio kako je bio "presretan" nakon što je otkrio ovu grešku u alikaciji pa je krenuo u vlastiti biznis. U prvih šest mjeseci već je sam napravio financijsku štetu u vrijednosti od 12,5 tisuća dolara. Njegovi su suučesnici napravili financijsku štetu oko 1900 dolara i 12,5 tisuća dolara.


Svih pet studenata osuđeno je na zatvorsku kaznu.


izvor: NZ Herald

Još vijesti