V.K. u Laganini

Hit natjecanje za studente: Tko najbrže i najspretnije pobere 'kuruzu', dobije skoro 800 kuna

U studentskim novčanicima uvijek ima mjesta za 'pojačanje'. U susjednoj nam zemlji, pojačanje mogu zaslužiti na neobičnom natjecanju.

4. listopada 2021 14:29
branje, berba, kukuruz,

branje, berba, kukuruz, Foto: Shutterstock

Vrijeme je berbi: od grožđa preko konoplje pa sve do kukuruza. Kako bi se studente zainteresiralo za agrikulturu, ali i pametno navodnjavanje polja, u sklopu prjekta Smartwater u Bosni i Hercegovini organizira se vrlo zanimljivo natjecanje za studente.


U sklopu projekta Smartwater koji radi na promociji pametnog menadžmenta korištenja agrikulturalne vode u Bosni i Hercegovini, a zajedno sa svojim partnerima Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu i Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta organiziraju vrlo zanimljivo natjecanje.


>>>Studentski posao berača borovnica pokrenuo temu izrabljivanja: Dobila 44 kune za 7,5 kilograma ubranih borovnica<<<


Naime, studenti se imaju prilike okušati u spretnosti i brzini prilikom branja kukuruza, a organizirano je u sklopu oglednog poligona Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Butmiru, u općini Ilidža u Bosni i Hercegovini.


Pravila su jednostavna: svi zainteresirani moraju formirati tim od četiri osobe, uz odabir vođe tima i jednog rezervnog člana. "Natjecanje je otvoreno za sve studente prvog i drugog ciklusa sa cijelog prostora Bosne i Hercegovine", piše na stranicama.


Natjecanje je zakazano za 23. listopada, ali je moguća i odgoda u slučaju oborina, a naglašavaju kako će natjecanje biti prilagođeno mjerama koje donosi krizni stožer Kantona Sarajevo, ako dođe do nepovoljne epidemiološke situacije.


>>>[FOTO] Posao u polju konoplje za odličnu satnicu: Najveći proizvođač u Hrvatskoj traži studente za berbu<<<


Što se tiče nagrade, najspretniji i najbrži studenti osvojit će 200 KM (oko 765 kuna ) i pehar. Za drugo mjesto predviđeno je 100 KM (382 kune) i za treće mjesto je 50 KM (191 kuna).  


Broj mjesta je ograničen, a prijava se može obaviti na ovom linku. Svi prijavljeni timovi dobivaju certifikat o sudjelovanju, a osigurano je i osvježenje za sve prisutne.