Anja Z u Laganini

Nije zaražen, ali mu je korona ipak promijenila život! Ovaj riječki student zbog prezimena 'sije strah' među kolegama i profesorima

Činjenica da svi znaju što označava šifra COVID-19 dokaz je da je koronavirus tema koja zaokuplja svjetsku javnost već tjednima. U Hrvatskoj je do danas potvrđeno 11 slučajeva oboljelih, a jednom zadarskom studentu koronavirus je značajno promijenio život – usprkos činjenici da nije zaražen.

6. ožujka 2020 13:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, ovaj 20-godišnji Zadranin ima trenutno najnepoželjnije prezime, jer zove se Karlo Korona

"Ja se stalno okrećem po gradu jer mislim da me netko zove, a svi zapravo pričaju o virusu!", kroz smijeh govori student Korona u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Karlo je 20-godišnji Zadranin koji studira strojarstvo u Rijeci i posljednjih mjesec dana ne može se obraniti od kojekakvih komentara na račun svoga prezimena. Tim više što ga baš nitko ne zove imenom!

...Svi bi ga htjeli za kolegu! Po prvi puta u Hrvatskoj odabran NAJKOLEGIJALNIJI student...


"Otkad je počela epidemija, počela je i moja ludnica! Nema tko me ne zeza. Od profesora, koji su mi rekli da će me pustiti na ispitu jer ih je strah da ih ne zarazim, preko teta u menzi koje mi već nekoliko puta nisu ništa htjele naplatiti, do naravno prijatelja, koji već imaju cijeli spisak šala. Najdraža im je da se maknem od njih jer okolo sijem bolest, a oni bi htjeli još živjeti”, prepričava Karlo.

I prije nego što je epidemija koronavirusa počela, ovaj student govori kako je dobijao začuđujuće poglede. Sada se susreće s problemima kada ide ulicom ili stoji u redu u menzi, te ga neko pozove sa "alo, korona" okrene se on, ali i svi oko njega.

"Kad sam došao studirati u Rijeku i kad god bih rekao kako se prezivam, svi bi me upitno pogledali i tražili da ponovim. Dosta je njih u početku mislilo da mi je to nadimak, posebno jer me baš svi, od kad znam za sebe, zovu prezimenom. U nekim slučajevima sam morao vaditi osobnu da im dokažem da mi je Korona stvarno prezime. Mislim da je izgovaranje mog prezimena na javnim mjestima postalo gore od riječi bomba”, kroz smijeh govori Karlo o trenutnoj situaciji. 

...Ovo je Superman iz predavaonice: Studenti nam otkrili kako izgleda idealan kolega s faksa...


Korone potječu iz Italije, točnije sa Sardinije. 

"Nisam siguran, nažalost ne znam puno o ovom prezimenu, ali po pričama mojih predaka Corone su iz Italije došli u Hrvatsku i nastanili se u mjestu Kali, na otoku Ugljanu. Od tamo su se preselili u Zadar. Moj šukundjed je izgradio kuću na Relji koja je bombardirana u Drugom svjetskom ratu. Otad moji žive u Sestrunjskoj ulici, u kući s velikim dvorom gdje je danas desetak Korona. I mi smo se proširili, baš kao i virus", smije se Karlo kojeg zapravo jako veseli cijela ova fama oko popularnosti njegovog pomalo neuobičajenog prezimena.

...20-godišnji Ivan jedini je Hrvat s diplomom – kovača! Evo kakve oštrice nastaju u njegovoj radionici FOTO...


Prezime Korona u Hrvatskoj se može susresti gotovo isključivo na području Zadra i otoka Ugljana u mjestu Kali. Nažalost, koronavirus se trenutno može susresti diljem svijeta. 

A.Z.
Izvor: Slobodna Dalmacija

Još vijesti