L.B. u Laganini

Prijateljstvo kao iz bajke: Studentica cimerici udaljenoj 280 kilometara POŠTOM poslala omiljene hrenovke u tijestu

Što drugo napraviti kad omiljeni restoran radi u tvom gradu, ali ne i u gradu u kojemu je trenutno tvoja omiljena i jedina cimi?!

26. ožujka 2021 13:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Samantha Denyer je studentica druge godine filozofije na Sveučilištu u Glasgowu koja se nedavno vratila kući na sjeveroistok zemlje nakon što je zemlja ponovo ušla u lockdown.


Samantha je bila sretna kad je vidjela da je njen lokalni Gregg's, onaj u Newcastlu, jedan od malobrojnih koji se prošlog mjeseca otvorio. No, nisu svi bili jednake sreće. Naime, njena cimerica Emily Smith nije mogla do omiljenih delicija jer restoran u Liverpoolu nije radio.


Upakirala kobasičice u paket i poslala cimerici


No, prijateljica kakva je, umjesto da cimerici pošalje posprdne fotke sa samozadovoljnom grimasom dok jede specijalitet omiljenog restorana, Samantha se odlučila na pravi potez prijateljstva.
"S obzirom da moramo proći kraj Gregg'sa putem do faksa, ni sama ne znam koliko smo puta tijekom posljednje godine stale tamo i jele", kazala je za LADBible Samantha. "U razgovoru s Emily spomenula sam da sam prošla kraj lokalnog Gregg'sa na putu prema poslu i da je otvoren ovdje kod mene. Obje smo malo opsjednute tim restoranom", kaže.


Upakirala omiljene vege-kobase u tijestu i poslala poštom...foto: screenshot via LADBible


Dalje priča da se cimerica našalila i rekla da joj pošalje omiljene rolice za Liverpool. "Pa, sve je počelo kao zezancija, dok ih zbilja nisam zapakirala i poslala", kaže Sam.


Vrećicu potpisali svi zaposlenici restorana


Nakon što joj se 21-godišnja Emily požalila da već žudi za hranom iz Gregg'sa i samo o tome razmišlja za vrijeme lockdowna (uz odlazak u pub, naravno), Samantha je skovala plan. Otišla je u lokalni drive-thru, naručila nekoliko veganskih kobasica u tijestu, zapakirala ih i odnijela u poštanski ured.


"Prijatelj moje sestre radi u restoranu, a kad smo mu rekle da planiramo hranu slati poštom, pobrinuo se da svaki zaposlenik restorana potpiše vrećicu – što mislim da pokazuje koliko je ovo respektabilan restoran", govori Samantha.


Nakon što su dospjele na adresu, Emily je delicije jednostavno ubacila u mikorvalnu pećnicu, podgrijala ih i pojela.


"Obično pojedem doručak u Gregg'su, ako je jutro ili mesni obrok tijekom dana (uz besplatni doughnut ili rolicu koju daju na iksicu), kobasu u tijestu ili odrezak", pojasnila je Sam. "No, Emily je vegetarijanka i slobodno mogu reći da joj se život promijenio kad je Gregg's u ponudu uvrstio vegansku kobasu u tijestu, što je po meni revolucionarno", govori Samantha.


Iako su trenutno razdovjene, planiraju se ponovo useliti u isti stan, zajedno s još jednim prijateljem koji je također obožavatelj restorana Gregg's.