Mojfaks.hr u Laganini

Kraj Novog kampusa Sveučilišta u Zadru osvanuo mural u spomen zadarskim 'djevojčicama'

Zadar ovih dana dobiva svoje, vjerojatno, najbolje grafite ikad, a stvaraju se pred očima građana na trošnom zidu nasuprot sveučilišnog kampusa, na mjestu gdje je godinama stajao natpis 'I hvala ti za svaki tren djevojčice draga'.

18. travnja 2016 12:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Upravo je taj stari grafit čini se poslužio kao motiv studenata prve godine diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, da u okviru 7. po redu projekta Ritam kulturizma koji se održava od 20. do 23. travnja, organiziraju oslikavanje zida koji će dobiti sasvim novo, fantastično ruho, piše Zadarski.

Ogroman mural odmah nazvan "Djevojčice" širok više od 30 metara oslikat će poznati zagrebački grafiterski dvojac Modul Miro Petković i Pimp my pump (Boris Bare) iz Zagreba. U pripremi velikog zida u Tuđmanovoj ulici kraj Kampusa studentima su za "Kulturizam" u pomoć uskočili i učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, smjer soboslikar-ličilac iz 3 s razreda s profesorima Goranom Simatovićem i Lucom Jović.

Mural je već zasjao i osvježio Tuđmanovu ulicu nasuprot kampusa nekim optimističnim motivima i svježim bojama, a čitava se slika potpisuje i parolom "Zadar - City of love", što će sigurno naići i na dobar odjek turista koji ovoga ljeta dođu u grad i ponesu sa sobom selfie - uspomenu na zadarske zidne "djevojčice".

Pogledajte preobrazbu starog zida u predivnu razglednicu grada Zadra!

L.B./izvor: Zadarski
foto: Facebook@Novi kampus Sveučilišta u Zadru
Još vijesti