L.B. u Laganini

Ljubitelji džina dio seksi elite: Znanost pokazala da su najprivlačniji među svim ljubiteljima alkoholnih pića (ali imaju i jednu manu)

Džin u zadnjih nekoliko godina doživljava renesansu među ljubiteljima alkoholnih pića u Hrvatskoj. Osim procvata domaćih destilerija koje rade domaće, 'craft' džinove pa čak i organiziraju radionice izrade i kušanja različitih vrsta ove 'žeste', kafići i barovi u svojoj ponudi imaju sve širu paletu ovog žestokog pića koji se najčešće miješa s tonicima.

8. travnja 2021 13:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Obožavatelji ovog koktela vjerojatno će biti sretni čuti da je jedno britansko istraživanje iznjedrilo podatke koji kažu da su ljubitelji džina najseksi među svim uživateljima alkoholnih pića (uključujući pivopije i vinoljupce).


>>>OTKRIVAMO: Vlada li ekonomska kriza među prodavačima u studentskim domovima? Popularnom vinaru prodaja pala za 90%...<<<


Sveučilište Bangor i londonski King's koledž istraživanje su proveli diljem 21 zemlje na 30 tisuća dobrovoljaca u dobi od 18 do 34 godine, a rezultati su pokazali da osobe koje uživaju u "žesticama", pivu ili vinu nakon konzumiranja pića drugačije emocionalno reagiraju. Paleta emocija u ovom istraživanju uključivala je sljedeće reakcije na alkohol: poletnost (energičnost), opuštenost, seksepil, samopouzdanje, umor, agresiju, mučninu, nemir i plačljivost.


Džinoljupci samopouzdani, pivopije 'flegme'


Uglavnom se može zaključiti da su osjećaju opuštenosti karakteristični za osobe koje uživaju u vinu i pivu, no i žestoka pića konzumenti povezuju s nekim pozitivnim emocijama. Više od polovine  ispitanika (59%) povezuje "žestu" s osjećajima energičnosti i samopouzdanja, a čak 42,5% njih osjeća se seksi kad pije žestoka pića poput džina.


>>>Bolje od rakije to go! Taman za zimu – stiže čaj s okusom džin-tonika<<<


Unatoč seksepilu, čini se da imaju i poprilično neugodnu manu: naime, skloni su agresivnom ponašanju.


"Konzumiranje žestica poput votke i džina vezuje se uz osjećaje agresije i nemirnosti, ali je također osobama dalo dozu energije i samopouzdanja. Pivo osnažuje kako osjećaj relaksacije tako i osjećaj samopouzdanja", napisali su autori istraživanja.


>>>'Moja šljivovica prkosi zakonima fizike': Ovo su najoriginalniji oglasi za prodaju cuge i voća iz najpopularnijeg doma<<<

Još vijesti