Mojfaks.hr u Laganini

Student se razočarao: Napisao 27 stranica na ispitu, a svejedno dobio samo dvojku... Evo kako je to moguće!

Kvaliteta prije kvantitete, kolege. Upamtite to!

31. Siječnja 2018 13:31
Indeks i studenti

Indeks i studenti Foto: MojFaks

Upozorenje studentima stiže iz Cambridge Assessmenta, međunarodne skupine specijalizirane za osmišljavanje i provođenje testova: samo zato što ćete na ispitu napisati "Bibliju", ne znači da ćete nužno dobiti odličnu ocjenu. Štoviše, ponekad ćete se jedva provući kroz ušice igle. Zaključak je to donesen nakon što je student koji se na testu raspisao na čak 27 stranica dobio mršavu dvojku. Stručnjaci za ispite savjetuju da studenti izbjegavaju bespotrebno pisanje beskrajnih odgovora jer bez obzira na to mogu dobiti lošu ocjenu pa čak i pasti.

>>>Koliko je trajao vaš najduži usmeni? Pronašli smo patnike koji tvrde da su ih profesori 'mrcvarili' po 8 sati<<<


Student koji je poslužio kao primjer, a koji se spominje u prethodnom paragrafu, ispunio je svih 11 strana priloženih pitanjima iz ispita engleske književnosti, a s obzirom da mu je i to bilo premalo ispunio je dodatne 4 strane papira priloženih za "produžetke". Sve nade da će ovime zaraditi najbolju ocjenu, pale su u vodu i malo je reći da je kolega bio jako razočaran.

>>>Kraj najstresnijeg ocjenjivanja: 8 razloga zašto bi trebalo ukinuti ispitne rokove na kraju semestra<<<


Stručnjaci iz Cambridge Assessmenta kažu da odgovori na ispitima ne bi trebali biti prekratki ni šturi, ali niti predugački. Tom Benton iz CA-a kaže: "Kao što je slučaj i s analizom standardiziranih ispita, kvantiteta nikad neće nadmašiti kvalitetu. Krivulja prestaje rasti negdje oko 1300 riječi po eseju stoga je sve više od toga suvišno jer vam ne garantira višu ocjenu."

Analiziranjem podataka o ispitima iz engleske književnosti koje su studenti polagali 2016. godine također su uvidjeli da je jedan student dobio odličnu ocjenu iz čak dva eseja koja su bila dugačka samo tri stranice.

>>>KVIZ: Saznaj koju ćeš ocjenu dobiti na sljedećem ispitu<<<


Prosječni studenti tijekom ispita napišu između 800 i tisuću riječi u sat vremena.

izvor: Independent