Mojfaks.hr u Laganini

Ni intenzivno učenje nije pomoglo! Položila 'kobni' ispit nakon 17 izlazaka i 5 godina studiranja

Svi znamo da se studentom postaje ne kad položiš nego kad padneš prvi ispit. No, na nekim fakultetima situacije je malo ekstremnija pa kažu – nisi student dok isti ispit ne padneš 10 puta...

4. studenog 2019 14:52
Ni intenzivno učenje nije pomoglo! Položila 'kobni' ispit nakon 17 izlazaka i 5 godina studiranja

Ni intenzivno učenje nije pomoglo! Položila 'kobni' ispit nakon 17 izlazaka i 5 godina studiranja Foto: MojFaks

Studentica iz ove priče pripada ovom drugom, ekstremnijem taboru. Naime, kako tvrdi, trebalo joj je 5 godina i čak 17 izlazaka da riješi taj jedan, kobni ispit koji ju je dijelio od diplome.

...Dečki se nabacuju, ona neće: Studentica na teškom faksu ne želi trošiti energiju na vezu...


"Položila sam ispit nakon 5 godina. Nakon intezivnog učenja i 17 izlazaka na taj predmet. Nikad ne odustajte od svojih snova", napisala je na stranici Ispovesti.

Njena je objava potaknula kolege koji su neke ispite polagali po nekoliko godina i proživjeli isti scenarij da pojasne uvjete u kojima je takvo nešto moguće: neki smatraju da na svakom studiju postoji takav jedan ispit "noćna mora", drugi da je to definitivno stvar profesora koji se iskaljuje na studentima, a treći pak da se nakon par izlazaka kod studenta razvije određena "psihološka barijera".

...Studentica strahuje da će ostati \'babadjevojka\': \'Gdje da nađem dečka kad sam samo kod kuće ili na faksu?\'...


Ovisno o zakonima, pravilnicima i sl. aktima koji definiraju način polaganja ispita i uvjete studiranja, neki naglašavaju da je uvođenjem bolonjske deklaracije postalo nemoguće izlaziti na jedan ispit više od 8 puta.

S druge strane, ima i onih koji smatraju da je bilo koji ispit moguće položiti u roku, ako se uči s razumijevanjem te im nikako nije jasno kako se kolegica mogla naći u ovoj situaciji. Smatraju da jednostavno nije kapacitet za svoju struku.

L.B./foto: ilustracija/Darko Ba, MojFaks

Još vijesti