Mojfaks.hr u Laganini

Stigao DRESS CODE za online nastavu... i ne, nema više pidžama, hudica ni 'cipela s kotačićima'

Tisuće visokoškolskih ustanova diljem svijeta ove godine jesenski semestar započet će 'na daljinu' – odnosno, online nastavom.

3. rujna 2020 15:05
Stigao DRESS CODE za online nastavu... i ne, nema više pidžama, hudica ni 'cipela s kotačićima'

Stigao DRESS CODE za online nastavu... i ne, nema više pidžama, hudica ni 'cipela s kotačićima' Foto: MojFaks

Tijekom tri mjeseca karantene, učenici i studenti diljem svijeta iskusili su blagodati praćenja nastave iz udobnosti kreveta. Neka predavanja nisu se pokazala kao naročito uspješna ni korisna, ali onaj osjećaj kad vani pljušti, a ti u pidžami sa šalicom kave kraj laptopa "slušaš" predavanje - ipak je spomena vrijedan trenutak. No, čini se da bi toj idili mogao doći kraj.

Školski okrug u središnjem Illinoisu provodit će kombinaciju kontaktne i online nastave, ali osim mnogobrojnih pravila ikoja se odnose na održavanje nastave uživo, stigla su i neka za online nastavu. Naime, novo pravilo je da učenici ne smiju nositi pidžamu za vrijeme online nastave, piše brobible.

Nema \'hudica\', pidžama ni \'cipela s kotačićima pričvršćenima za potplat\'...


...Nejasan raspored, kolizije, previše zadaće... Više od 3 tisuće studenata ocijenilo online nastavu: Slažete li se s njima?...


Školski priručnik kojim je uređen dress code kaže:"Ne smiju se nositi šeširi, kape, kapuljače bilo koje vrste, trenirke, sunčane naočale, pidžama hlače, papuče ili cipele s kotačima pričvršćenima na dnu", a uprava škole odlučila je da se tih pravila učenici moraju pridržavati i kad sjede u svojim sobama. 

Škola u Illinoisu napravila je i korak dalje: odlučili su učenicima zabraniti da nastavu prate iz kreveta. Od njih traže da imaju upaljene kamere za vrijeme nastave.

...Nije htio buditi cimera... Polagao online ispit na hodniku doma, a internet pucao: Pitali smo studenta FER-a jel\' položio...


"I u našem redovnom kodeksu odijevanja za učenike, piše da pidžama-hlače i slično nisu prihvatljiva školska odjeća", rekao je ovog tjedna članovima školskog odbora Jason Wind, direktor školske podrške u okrugu te dodao da to nisu nova pravila nego će se stara odsad primjenjivati i za "praćenje" nastave od doma. 

Roditelji mlađe djece smatraju da se ovim pravilima učenici više demotiviraju, nego što ih se podučava radnoj disciplini.

...Provjerili smo kako studenti \'slušaju\' predavanja od kuće: Materijali su tu, ali što je s praksom?...


Pidžama-studenti, nadajmo se da i vi nećete morati držati kamere upaljene...

A.Z.
izvor: brobible
foto: Shutterstock By Photographee.eu