Mojfaks.hr u Laganini

Skroz 'zabrijala': Studentica se na razgovoru za posao slučajno pojavila mjesec dana ranije nego je trebala

Kada student ili neka druga mlada osoba silno želi negdje raditi, dodatno će se potruditi oko razgovora za posao kako bi ostavila što bolji dojam. No, jedna 21-godišnja studentica se malo zanijela pa se na razgovoru za posao zabunom pojavila mjesec dana prije zakazanog termina. Eh, to se zove entuzijazam!

24. Siječnja 2019 13:05
Skroz 'zabrijala': Studentica se na razgovoru za posao slučajno pojavila mjesec dana ranije nego je trebala

Skroz 'zabrijala': Studentica se na razgovoru za posao slučajno pojavila mjesec dana ranije nego je trebala Foto: MojFaks

Laura MacLean je 21-godišnjakinja koja studira menadžment i marketing u Velikoj Britaniji te se pripremala za razgovor za posao u Microsoftu. I kada kažemo "pripremala", mislimo zbilja na temeljitu pripremu. Pomno je odabrala odjeću koju će nositi na intervjuu, istražila sve o tvrtki pa čak je i vježbala razgovor za posao s obitelji i prijateljima.

Studentica je bila uzbuđena zbog razgovora i nikako ga nije htjela propustiti... izvor: Twitter@lauramacleann

Međutim, iz Laurinog primjera možemo vidjeti da nije dobro baš niti pripremati se toliko na razgovor. Zašto? Zato što se na intervjuu preko Skypea pojavila mjesec dana ranije. Bila je toliko zabrinuta da ne propusti šansu za posao u velikoj i poznatoj kompaniji da se skroz "zblesirala". Kada je vidjela oko 11 ujutro da se ne pojavljuje na Skypeu nitko iz firme, mailom ih je kontaktirala te pitala što se događa.

Njen razgovor za posao dogovoren je za 18. veljače, ali je ona mislila da je mjesec dana ranije, 18. siječnja. Poslala je mail s upitom i dobila odgovor da se vesele razgovoru s njom, ali onda kada su se dogovorili – u veljači!I tako je Laura sjedila ispred svog računala odjevena poslovno za razgovor i "izvisila". Srećom, riječ je samo o zabuni pa će studentica obaviti razgovor kada je i trebala. "Kada su mi odgovorili na mail htjela sam propasti u zemlju jer su me zapravo podsjetili da je sada siječanj, a ne veljača.", ispričala je studentica za BuzzFeed.

...Isplati se biti dobar radnik: Student do posla pješačio 30 kilometara – reakciju šefa nitko nije očekivao...


...Pazite što pišete na mrežama: Djevojka se uz psovku pohvalila da je na pripravništvu pa joj uslijedila \'pedala\'...


Laura je mailove objavila na Twitteru, a kada je ova priča postala "viralna", iz Microsofta su napisali da se svima događaju greške i da joj oni ništa ne zamjeraju. Cijela priča je ispala pozitivna jer studentica je mogla primjerice "zabrijati" da je razgovor za posao mjesec dana kasnije pa se javiti u ožujku.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock