Mojfaks.hr u Laganini

Maturirao s 9: Upoznajte 11-godišnjeg genijalca koji je nedavno diplomirao

Prije nekoliko tjedana svijet je obišla vijest o 8-godišnjem genijalcu iz Belgije koji je već završio srednju pa od sljedeće akademske godine kreće u fakultetske vode. No, čini se da je naša planeta puna malih genija jer je jedan 11-godišnji klinac diplomirao na fakultetu.

27. srpnja 2018 15:46
Maturirao s 9: Upoznajte 11-godišnjeg genijalca koji je nedavno diplomirao

Maturirao s 9: Upoznajte 11-godišnjeg genijalca koji je nedavno diplomirao Foto: MojFaks

Vjerovali ili ne, 11-godišnji dječak William Maillis iz Floride prošetao je binom na promociji preddiplomaca i "pokupio" svoju zasluženu diplomu. Studirao je na St. Petersburg Collegeu i dobio svoju \'associate\'s degree\', odnosno, završio je prvi stupanj visokog obrazovanja iz umjetničkog područja. U Hrvatskoj to je jednako "bakalarskoj" diplomi, odnosno diplomi preddiplomskog studija.

...Čudo od djeteta: Ovaj 8-godišnjak već je završio srednju, a uskoro kreće i na fakultet...


...Prva na svom fakultetu: Tinejdžerica diplomirala sa samo 15 godina...


Svoje visoko obrazovanje William planira i nastaviti i to na Sveučilištu South Florida. Psihologinja Joanne Ruthsatz "proglasila" je dječaka genijem još kada je imao pet godina. Sigurno nije pogriješila jer je William srednju školu završio s devet godina. Kaže da bi volio na diplomskom studiju studirati astrofiziku te ju magistrirati. Mali genije je fascinirao javnost još i prije jer je naučio zbrajati i oduzimati sa samo jednom i pol godinom, znao je abecedu na tri jezika dok je imao tri godine, algebru je svladao s četiri godine i iste godine je upisao osnovnu školu.

William je još skroz kao malo dijete pokazao svoju genijalnost... izvor: eu.usatoday.com

"Iako su puno stariji, kolege na fakultetu su se prema meni uvijek odnosili prijateljski. Smatram da je svatko zapravo genije. Ja sam genije za astrofiziku, a drugi ljudi imaju nešto drugo genijalno.", kazao je dječak.

Osim što mu dobro ide matematika, fizika i sve ostalo, William je i vrlo prijateljski nastrojen te ima vrlo zrelo razmišljanje. Bravo!

Ivana Petrić
foto: screenshot@msn.com

Još vijesti