Mojfaks.hr u Laganini

Student pokazao srednjak i rekao ono što većina misli: 'Faks je prevara'

Ne morate biti student da znate informaciju o tome da se u SAD-u krediti za školarine penju do tolikih cifri da zaduženi studenti moraju raditi šest poslova i to 30 godina kako bi ih otplatili. To je samo jedna anegdota vezana uz studiranje u Americi, a jednom studentu je totalno prekipjelo pa je odlučio raskrinkati sveučilište.

21. prosinca 2016 11:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Billy Willson je student kojem je naglo skočila popularnost barem među kolegama jer on je, kako mnogi kažu, javno rekao ono što većina misli, a to je da je faks totalna prevara i muljaža. Ako mislite da je Billy imao loše rezultate na fakultetu pa je zato ogorčen, prevarili ste se jer mu je zbroj ocjena na kraju semestra bio 4.0.

Pohađao je državni fakultet u Kansasu, a u svojoj Facebook objavi na kojoj pokazuje srednjak Kansas State Universityju, uopće nije bio blag prema fakultetu kao ni prema cijelom sustavu obrazovanja u Americi čime je zaradio ovacije ljudi diljem interneta."Sada kada sam završio prvi semester na fakultetu mogu slobodno reći j*beš fakultet! Prije nego svi totalno poludite i krenete me napadati, ovdje je nekoliko mojih zaključaka:

1. Da, odlučio sam odustati od fakulteta iako moje ocjene pokazuju 4.0 i mogu reći da je to jedna od najboljih odluka koju sam mogao donijeti. I to sve nije zato što ja ne volim učiti – nego upravo suprotno.

2. PREVARENI STE! Možda to ne vidite danas i nećete vidjeti sutra, ali vidjet ćete jednog dana. Oni koji su završili s fakultetom ovo sigurno mogu potvrditi. Trošite tisuće dolara za slušanje nečega što vam nikada neće trebati u životu. Bacate u vjetar četiri godine svog života kako biste se zaglavili u otplaćivanju kredita s plaćom koja raste sporije od stope inflacije. Plaćate 200 dolara za knjigu od 6 dolara, a profesori koji predaju nikada nisu zapravo radili na tom području o kojem uče studente (...) Jednom mi je inženjer rekao da je na poslu u 30 dana naučio više nego na fakultetu u pet godina pa što vam to govori?

3. Fakulteti tjeraju ljude da troše više novca zbog toga što moraju slušati neke predmete poput onog gdje se uče kvadratne formule i slične stvari umjesto da vas netko poduči konkretnim stvarima poput zbrajanja poreza"
, je samo dio Billyjeve poruke na fejsu.


Izvor: Facebook

Ovog studenta su mnogi podržali jer su se svi našli u istoj kreditnoj kaši, a samo jednom objavom je ukazao na brojne nedostatke američkog visokoškolskog sustava pa umjesto svađe je samo pokazao prosti prst i time rekao sve.

Ivana Petrić
foto: Pixabay