V.K. u Laganini

[VIDEO] Studentica medicine među top 5 favorita za pobjedu na ovogodišnjoj Euroviziji

Prema sadašnjim kladionicama, u top pet najboljih pjesama nalazi se prošlogodišnja pobjednica Italija, zatim Švedska, Ukrajina, Velika Britanija i Grčka - koju predstavlja studentica medicine.

24. ožujka 2022 12:17
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon objave svih pjesama koje će se ove godine natjecati na jednom od najpopularnijih glazbenih natjecanja Europe, Pjesmi Eurovizije, kladionice, ali i korisnici interneta počeli su komentirati i špekulirati koje su najbolje pjesme ove godine i tko bi mogao odnijeti pobjedu. Na stranici Eurovisionworld mogu se pratiti aktualna predviđanja i favoriti.

Nakon prošlogodišnjeg Eurosonga koji je talijansku rock grupu Maneskin lansirao među najveće zvijezde današnjice, i ove godine Italija je u top pet favorita.


Eurosong će se ove godine održati u Torinu u Italiji, 10. svibnja.

Ukrajina


Prema sadašnjim kladionicama, uvjerljivo vodi Ukrajina, zemlja koja je i prošle godine imala jedan od najboljih nastupa, a trenutno broje čak 35 posto glasova. Ovogodišnji su predstavnici Ukrajine grupa Kalush Orchestra s pjesmom "Stefania". Dobili su ime po ukrajinskom gradu Kalushu, a pjesma s kojom predstavljaju svoju državu posvećena je pjevačevoj majci, ali i svim drugim majkama, govoreći o njihovim izazovima u današnjem svijetu.




Italija


S obzirom na to da je Italija prošle godine odnijela pobjedu s grupom Maneskin, s rock pjesmom "Zitti e buoni", talijanski predstavnici ove godine idu u nešto mirnijem tonu s pjesmom "Brividi" koju izvodi najpopularniji talijanski muzički dvojac Mahmood & Blanco.


Dečki trenutno po kladionicama imaju 15 posto glasova, a dosad su zauzimali prvo mjesto po kladionicama, sve do objavljivanja ukrajinske pjesme. Mahmood je i otprije poznat talijanskoj, ali i publici Eurosonga jer je 2019. godine predstavljao svoju državu na ovom popularnom natjecanju, kada je otišao kući s osvojenim drugim mjestom.




Švedska


30-godišnja predstavnica Švedske Cornelia Jakobs u Torinu će nastupiti s pjesmom "Hold Me Closer", a trenutno ima 11 posto glasova, s kojima se smjestila na treće mjesto među favoritima. Kao i talijanski Hahmood, Cornelia je otprije poznata publici Eurosonga jer se dvaput borila za predstavnicu svoje zemlje na Eurosongu, ali s grupom Love Generation. Ipak, konačno predstavlja Švedsku, ali kao solo pjevačica.




Ujedinjeno Kraljevstvo


Osim Maneskina koji su zapalili pozornicu i ponovno vratili rock na svjetske top liste, jedan od najuzbudljivijih trenutaka prošlogodišnjeg Eurosonga zasigurno je bilo i gledati pad Velike Britanije, kada James Newman sa svojom pjesmom "Ambers" nije osvojio nijedan bod.


Ove godine, Europa je očito oprostila Velikoj Britaniji njihov Brexit, pa se sa pet posto glasova na kladionicama pronašao Sam Ryder sa pjesmom "Space Man" koji se slave dokopao obradama popularnih pjesama na TikToku.




Grčka


Na petom mjestu u top pet najboljih, sa četiri posto glasova nalazi se studentica medicine, Amanda Tenfjord s pjesmom "Die Together". Studentica je prve godine života provela u Grčkoj, da bi se zatim s obitelji preselila u Norvešku.




Koja je pjesma vaš favorit?

Još vijesti