Anja Z u Laganini

Svi bi ga htjeli za kolegu! Po prvi puta u Hrvatskoj odabran NAJKOLEGIJALNIJI student

Prema Hrvatskom jezičnom portalu epitet kolegijalan zaslužuju osobe koje se 'ponašaju časno i solidarno prema kolegama, prema etici izgrađenoj u međusobnim odnosima kolega'.

20. prosinca 2019 13:13
Svi bi ga htjeli za kolegu! Po prvi puta u Hrvatskoj odabran NAJKOLEGIJALNIJI student

Svi bi ga htjeli za kolegu! Po prvi puta u Hrvatskoj odabran NAJKOLEGIJALNIJI student Foto: MojFaks

U blagdansko vrijeme uvijek vlada posebna atmosfera. Mediji nas bombardiraju blagdanskim raspoloženjem i ponašanjem koje se "očekuje" od nas. Ovaj put, ako se propagiraju vrijednosti poput kolegijalnosti, suosjećanja, dobročinstva nemamo ništa protiv.

...Ovo je Superman iz predavaonice: Studenti nam otkrili kako izgleda idealan kolega s faksa...


Mnogo važnije od materijalnog poklona jeste kako se tijekom čitave godine odnosimo jedni prema drugima. Naročito u našim zajednicama: bilo u obitelji, vezi, na faksu, na poslu i td. Veleučilište u Šibeniku svjesno je toga, te su Studentski zbor i Zaklada za studente Veleučilišta u Šibeniku ove godine prvi put organizirali izbor za Najkolegijalnijeg studenta.


Kolega kojemu se uvijek možete obratiti i koji će vam uvijek pomoći


Na izboru je pobijedio student preddiplomskog stručnog studija Menadžmenta, Branimir Bekavac iz Splita. Kolega studira turistički menadžment na Veleučilištu u Šibeniku, a pravo glasa na izborima iskoristila su 133 redovna i izvanredna studenta Veleučilišta kako bi od 10 nominiranih kandidata izabrali najkolegijalnijega.

foto: Facebook@Branimir Bekavac

"Ovim putem želim nominirati Branimira Bekavca za najkolegijalnijeg studenta iz razloga što je upravo on osoba kojoj se svaki student može obratiti u vezi nekih pitanja odnosno nejasnoća na koja će on vrlo rado pomoći. Također smatram da je on prava osoba za to jer se u svakom trenutku bori za prava studenata te svojim nesebičnim postupcima pomaže svima kojima je to potrebno", pojasnili su inicijatori ovog izbora na stranici Veleučilišta u Šibeniku.

...Srećom da glupost ne boli: Studenti nam otkrili koje su najgore provale čuli od svojih kolega...


Najkolegijalnijeg student nagrađen je prijenosnim računalom, a sigurno je još veća nagrada to što su ga kolege odabrale za nositelja jedne takve pozitivne titule. 

Izvor: Veleučilište u Šibeniku

Još vijesti