Mojfaks.hr u Laganini

Koronavirus nije zaustavio promocije: Roboti preuzeli diplome umjesto studenata! FOTO

Sveučilište Business Breakthrough (BBT) u Tokiju u Japanu održalo je virtualnu promociju diplomiranih studenata zbog pandemije koronavirusa. Pogledajte kako je to izgledalo.

7. travnja 2020 12:47
Koronavirus nije zaustavio promocije: Roboti preuzeli diplome umjesto studenata! FOTO

Koronavirus nije zaustavio promocije: Roboti preuzeli diplome umjesto studenata! FOTO Foto: MojFaks

Studenti Sveučilišta Business Breakthrough u Tokiju nisu imali tradicionalnu promociju zbog koronavirusa, ali imali su poseban oblik promocije. Koristeći "Newme" mobilne robote s tabletom za ugođaj Zoom poziva, diplomanti su imali iskustvo hodanja po pozornici i preuzimanja diploma u hotelu Grand Palace u Tokiju, 28. ožujka, piše Bussines Insider.

Kako je COVID-19 zarazio više od milijun ljudi i zatvorio škole širom svijeta, učenici su pronašli kreativne načine za ponovno uspostavljanje otkazanih događaja. Skupina od osam učenika osnovne škole održala je virtualnu ceremoniju mature u popularnoj igri "Minecraft". Studenti Sveučilišta u Pennsylvaniji bili su nadahnuti tom ceremonijom i ponovno su stvorili cijeli kampus u "Minecraft" izdanju, s planovima održavanja diplomiranja i drugih događanja na mreži.

Virtualna okupljanja postala su sve češća pojava, ali BBT sveučilište je prihvatilo nov pristup i to pomoću daljinski upravljanih robota kako bi ceremonija imala i fizički oblik.

...Nema kapa, haljina ni fotkanja s roditeljima: Dva zagrebačka fakulteta otkazala promocije studenata...


S obzirom na to da su na domaćim sveučilištima gotovo sve promocije otkazane, ne preostaje nam drugo, već pitati se hoće li i naša sveučilišta prigrliti slične oblike održavanja ceremonija.

Do tada, pogledajte kako je to izgledalo na Sveučilištu u Tokiju!


foto: Facebook@Nihongo Wakaranai

...PIONIRI NOVOG NAČINA STUDIRANJA: 'Skajpao' s profesorima i tako obranio rad – evo kako se proveo student koji je diplomirao online...


...Obrana u 'domaćoj' atmosferi: Diplomski rad moći ćete braniti iz svoje sobe ili omiljene fotelje...izvor: Bussines Insider
foto: Facebook@Nihongo Wakaranai