Mojfaks.hr u Laganini

Zagrebački studenti dobili su još jedan studentski dom

Već danas na raspolaganju su 32 kreveta (na drugom katu objekta), a daljnja 32 kreveta (na trećem katu) bit će spremna i useljiva krajem siječnjapočetkom veljače naredne godine. Ukupno, za drugi dio ove akademske godine studentski dom će na raspolaganju imati 30 dvokrevetnih i 4 jednokrevetne sobe.

21. prosinca 2016 13:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zagrebački studenti dobili su još jedan studentski dom, na adresi Kennedyjev trg 2.


Već danas na raspolaganju su 32 kreveta (na drugom katu objekta), a daljnja 32 kreveta (na trećem katu) bit će spremna i useljiva krajem siječnja/početkom veljače naredne godine. Ukupno, za drugi dio ove akademske godine studentski dom će na raspolaganju imati
30 dvokrevetnih i 4 jednokrevetne sobe.


Dvokrevetne sobe imaju zajedničke sanitarne čvorove, odvojeno za muškarce i žene (ukupno 6 WC-a, pisoar, 5 tuševa i 8 umivaonika na 30 studenta), dok jednokrevetne sobe imaju svaka vlastiti sanitarni čvor (WC, umivaonik i tuš). Na svakom katu nalazi se i opremljena čajna kuhinja te lođa – za odmor.


Sobe su prostrane; standardna dvokrevetna soba je površine 17 m2. Sve prostorije su novouređene; na podu je parket, nova PVC stolarija i novi namještaj (radni stol, polica za knjige, krevet i trokrilni ormar, s bravom na jednom krilu - za svakog studenta), uz zajednički stolić i ogledalo. Sve sobe (i sanitarni čvorovi) imaju nove radijatore, koji su spojeni na centralno grijanje.


Studentima će biti omogućen Wi-Fi pristup internetu.Zgrada se nalazi na Kennedyjevom trgu, odmah do križanja Branimirove i Harambašićeve ulice i odlično je prometno povezana. Tramvajska stanica (linije 1, 9 i 17) nalazi se neposredno ispred zgrade. Dom ima veliki vlastiti parking (dodatno se naplaćuje).


Blizina fakulteta i drugih visokih škola


U susjednoj zgradi nalazi se Visoko učilište Effectus, a u susjedstvu Ekonomski fakultet, Fakultet prometnih znanosti i Libertas. U blizini (udaljeni do cca 2 kilometra) su i mnogi drugi fakulteti i visoke škole (Veterinarski fakultet, Fakultet političkih znanosti, Grafički fakultet, Šumarski fakultet, Agronomski fakultet, Medicinski fakultet, Katolički-bogoslovni fakultet, Prirodoslovno matematički fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagrebačka škola ekonomije i managementa...)

Zgradu okružuje bogato zelenilo, a i park Maksimir nalazi se u neposrednoj blizini.


U prizemlju zgrade su zajedničke prostorije: učionica (dvorana za predavanja), čitaonica i knjižnica te klub/kafić, a u planu je i restoran (s cijenama prilagođenim studentima) - otvorenje je planirano za proljeće 2017. godine.


Tijekom siječnja biti će uređena i mala praonica rublja, s perilicom i sušilicom.


Cijena smještaja u dvokrevetnoj sobi iznosi 750,00 kuna (po krevetu) mjesečno, a cijena smještaja u jednokrevetnoj sobi, s vlastitim sanitarnim čvorom, iznosi 1.000,00 kuna mjesečno – uz plaćanje do početka mjeseca, za naredni mjesec.

Prilikom useljenja potrebno je položiti depozit (osiguranje za eventualnu štetu), koji se po završetku boravka studentu vraća.

Studentskim domom upravlja privatno društvo, koje nije vezano niti posluje u sklopu Studentskog centra u Zagrebu. Sobe će studentima biti dodjeljivane redom - kako će se javljati - sve dok bude raspoloživih kreveta.

Smještaj u domu mogu zatražiti svi studenti, a jedini uvjeti su uredno plaćanje stanarine i poštivanje kućnog reda.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas na studenti@industrogradnja.hr i/ili mobitel 099 601 5294.

Sponzorirani članak
Još vijesti