Mojfaks.hr u Laganini

Student Jura i njegov pas poslali jasnu poruku: Žene moraju imati mogućnost odabira

Ustavni sud donio je odluku kojom Sabor ne može ženama zabraniti pravo na pobačaj, a uobičajeni prizori ispred bolnica postali su molitelji i aktivisti koji tvrde da mole za živote nerođene djece.

3. ožujka 2017 15:15
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Varaždinska Opća bolnica po tome nije iznimka jer su se pred njom jučer okupilo desetak ljudi iz Udruge za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta Betlehem. Oni kažu da će ispred bolnice moliti 40 dana što obuhvaća cijelu Korizmu, a preko puta njih se našao student koji zastupa drugačiji stav.

...A trebali bi mijenjati svijet: Je li pasivnost studenata trend ili bolest koju treba liječiti?...


...Komentar: Zašto je teret borbe za sve stipendiste pao na leđa samo jedne djevojke?...


Prema pisanju Regionalnog tjednika, student elektrotehnike Jura Ščapec bio je desetak metara od molitelja i to sa svojim psom koji je oko vrata imao parolu Pro Choice. Kako je rekao, on i pas iznose svoje mišljenje. K tome, smatra da se molitvama demonizira nešto što se uopće ne bi trebalo demonizirati.


Izvor: regionalni.com

"Mislim da cesta nije mjesto za molitvu i da takvoj ideologiji nije mjesto ovdje nego u crkvi. Želio sam dati svoje mišljenje o tome", rekao je Jura za Regionalni.

Student koji se ne boji javno pokazati svoj stav dobio je brojne pohvale u komentarima te su neki zaključili da uz takve hrabre i pametne mlade za Hrvatsku nema brige.

Ivana Petrić
izvor: Regionalni tjednik
foto: Facebook@Jura Ščapec