Mojfaks.hr u Nakon predavanja

'Najmučnija ocjena u indeksu' - studenti ispričali iskustva s najgorim predmetima!

Koji su najgori od najgorih?

5. rujna 2019 17:06
'Najmučnija ocjena u indeksu' - studenti ispričali iskustva s najgorim predmetima!

'Najmučnija ocjena u indeksu' - studenti ispričali iskustva s najgorim predmetima! Foto: MojFaks

"Najteži ispit bio mi je iz klavira (Instrumentalna pratnja s pjevanjem). Što je možda nekima smiješno, ali ja sam se za to mučila skroz", ispričala nam je naša prva sugovornica Ana, studentica uskoro četvrte godine Ranog predškolskog odgoja na Učiteljskom fakultetu.

Iako, kako nam Ana i sama govori, na prvi pogled ovaj predmet samim nazivom ne zvuči toliko sablasno kao neki, ali je bio dovoljno težak da je zbog njega morala izlaziti na rokove nekoliko puta.

"Profesor nam je davao rok – nisu to bili pravi rokovi, ali smo dolazili u dogovoru s njim jer smo imali problema s tim ispitom", govori nam.

Instrumenti sviraju studentima po mozgu

Izgleda da Ana nije bila jedina koja je muku mučila s instrumentima – njena kolegica s pete godine Irena ispričala je kako je njoj pak najveću brigu predstavljala Gitara, baš zato što zahtijeva puno kontinuiranog rada.

"To je nešto što ne možeš dan prije naučiti jer je to jednostavno vježba", objašnjava Irena.

 naša sljedeća dva sugovornika s potpuno različitih fakulteta, oni su zapinjali na sličnim problematičnim predmetima – Mineralogijom i Inženjerskom mehanikom stijena.

Sve treba znati

"Bilo jako puno štrebanja, zato sam to ostavila za jesen i učila cijelo ljeto. Sve je trebalo znati napamet, a bilo je jako puno gradiva", govori nam Emanuela, studentica s Rudarsko-naftno-geološkog fakulteta, koja je za kolegij Mineralogije morala znati napamet dvije knjige od preko 150 stranica.

Iako nisu minerali u pitanju, Matija s Građevinskog fakulteta govori nam kako se najviše spremao za predmet Inženjerske mehanike stijena – puna dva tjedna.

"Gradivo je dosta opširno, a traži se dosta", naveo je i slične razloge Matija.

Naša zadnja sugovornica Karla, studentica Ekonomskog fakulteta, ispričala nam je kako se s kolegijom Menadžment hotela i nije baš proslavila.

"Pitanja su bila troduplo teža nego što smo očekivale, puno nekakvih bezveznih pitanja, a ne ključne stvari. Izašle smo s tog kolokvija i još smo tjedan dana nakon komentirale kak nemremo vjerovati kakva su to pitanja bila", govori nam te nadodaje kako je pala kolokvij, ali je zbog zbrajanja bodova na kolokvijima ipak nekako uspjela izvući živu glavu.

P.H.
Foto: MojFaks