L.B. u Vijesti

[FOTO] Izbačena iz škole zbog krznene kapuljače... Majka bijesna: 'Ima odlične ocjene, uvijek izgleda pristojno'

Ljutita majka okomila se na srednju školu u Doncasteru nakon što su njenu kreć izbacili s predavanja jer je u školi nosila jaknu s kapuljačom, obrubljenu krznom.

5. Siječnja 2022 16:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Grace Evans, učenica "Sir Thomas Wharton" akademije, morala je iz škole kući nakon što su joj zaposlenici rekli da krši "dress code" ove obrazovne institucije.


Ljutita majka, Claire Williams, zbog ovoga je prozvala školu, a od zaposlenika zahtijeva da poslože prioritete. "Moja je kćer na važnoj godini, uvijek ima najbolje ocjene, jako se trudi i pridržava se pravila odijevanja", tvrdi. "Uvijek izgleda pristojno i reprezentativno kad odlazi u školu", govori za Doncaster Free Press.


Pokrenula je i peticiju koju je dosad potpisalo nešto više od 600 osoba.


Oglasili su se i iz škole iz koje tvrde da od učenika očekuju da se pridržavaju "visokih standarda" kad je odijevanje u pitanju.


Najviša očekivanju kad su uniforme u pitanju


U izjavi iz glasogovorništva Akademije kazali su da svojim polaznicima osiguravaju izvanredno iskustvo obrazovanja. "Najviša očekivanja u pogledu školskih uniformi samo je jedna od mnogih provjerenih strategija za poboljšanje škole koje se implementiraju u cijeloj Akademiji, uključujući neprekidno poboljšavanje kvalitete učenja i podučavanja, ali i ponašanja. Unutar Akademije svi se učinici pridržavaju najviših standarda odijevanja. Svi su roditelji prije ljetnih praznika dobili pismo u kojemu se jasno navode naša očekivanja vezana uz školske uniforme", javljaju iz ove škole.


Tvrde da brojni roditelji hvale i podržavaju njihove napore.


Grace je prekršila pravila odijevanja, kako su joj rekli, zbog krznenog obruba na kapuljači svoje jakne.


foto: screenshot via doncasterfreepress.co.uk


Nijedna škola ne bi smjela diktirati što učenici smiju odjenuti?


Majka tvrdi da su je ovim činom izolirali te da pravila odijevanja nisu toliko jasno pojašnjena. "Nijedna škola ne bi trebala diktirati kakve kapute i jakne učenici smiju nositi, kao ni odjeću. Njihova se pravila smiju odnositi jedino na uniformu", smatra.


Ljutita majka tvrdi da ovakvi postupci imaju negativan učinak na obrazovanje učenika i smanjuju vrijeme provedeno u učionicama.


Pravila škole nalažu da učenici smiju nositi samo obične jakne. Majice i jakne s kapuljalana, krznom, traperom ili kožne jakne nisu dozvoljene ni u jednom trenutku u prostorijama ove Akademije. "Jakne i kaputi moraju se skinuti prilikom ulaska u zgradu jer odjeća za van nije dozvoljena unutar škole", pojašnjavaju nadležni.


izvor: Doncaster Free Press

Još vijesti