V.K. u Vijesti

Pokreće se novi diplomski studij na dvije adrese: Studenti će studirati u Zagrebu i Zadru

Od nove akademske godine počinje se izvoditi novi diplomski studij, upisna kvota je 20 studenata po dva usmjerenja, a nastava će se izvoditi u Zadru i u Zagrebu.

6. rujna 2021 13:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je Potvrdu o ustroju i izvedbi novog zajedničkog diplomskog sveučilišnog studijskog programa "Mediteranska poljoprivreda" čiji je nositelj Sveučilište u Zagrebu, a izvođač Sveučilište u Zagrebu, točnije Agronomski fakultet u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, stoji na službenim stranicama Agronomskog fakulteta.


>>>Prva hrvatska šaptačica cvijeću: Lucija s Agronomije dolazi u vaš stan i brine za vaše 'zelenje'<<<


Kako navode, studijski program organiziran je u dva usmjerenja: "Vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo" te "Povrćarstvo, aromatično, ljekovito i ukrasno bilje". Upisna kvota je 20 studenata, po 10 na svakom usmjerenju, a izvodit će se na dvije lokacije: Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu  i Sveučilištu u Zadru.


Diplomski studij trajat će dvije godine, studenti će moći sakupiti 120 ECTS bodova i podijeljeno je u šest trimestara.

Diplomski studijski program mogu upisati kandidati koji su prethodno stekli akademsku titulu prvostupnika ili ekvivalent u području poljoprivrede, šumarstva, ekologije i drugih srodnih područja, s najmanje prikupljenih 180 ECTS bodova. Za upis studijskog programa kandidati će biti ocijenjeni prema uspjehu na prethodno završenom studiju, prenose.


>>>Puške, tenkovi i loptice: U sklopu kolegija na faksu studenti i profesori otišli na paintball<<<


Po završetku studija, studenti će dobiti akademski naziv Magistar inženjer/magistra inženjerka mediteranske poljoprivrede (mag.ing.agr.).


"Kako u Hrvatskoj do sada nije bilo namjenskog studija koji bi od početka do završetka osnovnog sveučilišnog obrazovanja u potpunosti pokrivao mediteransku poljoprivredu, potreba tržišta rada za stručnjacima iz ovog područja neupitna je, kao i atraktivnost studijskog programa", navode na svojim službenim stranicama.

Još vijesti