M. P. u Akademska četvrt

Sveučilište u Splitu ima novi diplomski studij: Provjerite o kojem području je riječ i tko sve može upisati

Prijave traju do 22. rujna.

14. rujna 2023 13:58
Zgrada Sveučilišta u Splitu

Zgrada Sveučilišta u Splitu Foto: Sveučilište u Splitu - University of Split/Facebook

Sveučilište u Splitu ima dobre vijesti za sve studente, započele su prijave na novi diplomski studij „Novinarstvo u suvremenim medijima“, a trajat će do 22. rujna.

Spomenuti sveučilišni diplomski studij traje dvije godine, a završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova i akademski naziv magistra/magistar novinarstva. Upisna kvota za ovu godinu je 25 studenata, a mogu ga upisati pristupnici koji su završili sveučilišni prijediplomski studij iz područja društvenih znanosti i stekli najmanje 180 ECTS bodova.

Upisani studenti će, tijekom studija, u kreativnom okruženju i uz suvremeni i interdisciplinaran pristup postići potrebno znanje i vještine. Isto tako, studenti će se upoznati s metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka, s povijesnim razvojem novinarstva, a dobit će i temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za pojedine medije.

Kolegiji unutar pojedinog semestra su tematski povezani, a studenti u svakom semestru kreiraju svoj studij odabirom iz ponude izbornih predmeta. Najveći naglasak je na učenju novinarskih vještina i na praksi u medijskim redakcijama od 120 sati u drugom semestru i 160 sati u trećem te čak 200 sati u posljednjem semestru.

Još vijesti