V.F. u Akademska četvrt

Ipak ništa od novog studija Novinarstva u Splitu: Studenti nekoliko dana prije početka semestra obavješteni da se nastava ove godine neće izvoditi

Prijavilo se premalo studenata.

6. listopada 2023 13:45
Ipak ništa od novog studija

Ipak ništa od novog studija Foto: Canva

Započela je nova akademska godina, a studenti koji su htjeli upisati novi diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima na Sveučilištu u Splitu ostali su razočarani. Naime, samo nekoliko dana prije početka nastave, studenti su obaviješteni da se studij ipak neće izvoditi.

Obavijest o otkazivanju nastave nije objavljena na službenim stranicama. Javili smo se Sveučilištu u Splitu i pitali ih za komentar, međutim, do objavljivana ovog članka nismo dobili odgovor.

Ipak, kako prenosi Dalmacija danas, iz Sveučilišta u Splitu kažu da se na studij nije upisao dovoljan broj studenata.

„Diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima neće se izvoditi u akademskoj godini 2023/2024. Naime, Sveučilište je donijelo takvu odluku jer je broj prijavljenih za navedeni studij manji od 10, a u tom slučaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne financira izvođenje studija.

Na studiju bilo 25 mjesta

To znači da bi se studij Novinarstvo u suvremenim medijima morao izvoditi uz plaćanje, a za takav način izvođenja studija Sveučilište nema dopusnicu. Očekujemo da će studij biti atraktivan našim studentima prijediplomskog studija Komunikacija i mediji koji će sigurno htjeti nastaviti svoje obrazovanje upravo na diplomskom studiju Novinarstvo u suvremenim medijima.

Sveučilište u Splitu zahvaljuje svim studentima koji su iskazali interes za novi diplomski studij“, kažu sa splitskog sveučilišta.

Senat Sveučilišta u Splitu je u srpnju donio odluku o dopuni plana upisa studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih te stručnih diplomskih studija u akademskoj godini 2023./2024. koja se odnosila na studij Novinarstvo u suvremenim medijima.

Na studiju je bilo 25 mjesta na raspolaganju, a trebao je trajati dvije godine. Studenti bi po njegovu završetku stekli 120 ECTS bodova.

Izvor: Dalmacija danas

Još vijesti