P.S. u Vijesti

Lijepe vijesti za studente ovog zagrebačkog fakulteta: Vijeće odlučilo produžiti rok za završetak studija

Rok su produžili za sve one koji su skoro gotovi sa svim studijskim obavezama.

4. Siječnja 2024 11:21
Filozofski fakultet u Zagrebu

Filozofski fakultet u Zagrebu Foto: M.D./MojFaks

Filozofski fakultet u Zagrebu, za početak nove godine, donosi lijepe vijesti za njihove studente. Naime, 20. prosinca prošle godine održana je treća redovna sjednica njihovog Fakultetskog vijeća na kojoj su donijeli bitnu odluku za studente koji u 2023. godini nisu završili studije.

Fakultetsko vijeće odlučilo je pružiti dodatnu priliku svim studentima u toj situaciji, tako da je novost o tome da svim onim studentima koji u 2023. nisu diplomirali na prijediplomskom ili diplomskom studiju, a odslušali su sve kolegije na studiju te su imali rok za završetak tog studija do 28. veljače, odnosno 30. rujna tekuće akademske godine, odobrava im se dodatan rok za završetak studija.

Rok do 30. rujna

Taj rok određen je najkasnije do 30. rujna 2024. godine, a uz navedenu odluku, Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta apelira na studente u ovoj situaciji, da su dužni koristiti podršku i konzultacije dostupnih nastavnika kao pomoć u uspješnom svladavanju preostalih studentskih obaveza, kako piše na službenim stranicama Filozofskog fakulteta.

Nadalje, osim ispisa donesenih odluka, fakultet je naveo i neke od razloga zašto su odlučili produžiti rok za završetak studija, a njihovu poruku, koja je objavljena na službenim web stranicama, prenosimo u cijelosti:

„Imajući u vidu da je riječ o studentima koji su uložili mnogo vremena i truda da svoj studij svladaju gotovo do kraja (preostalo im je nekoliko ispita i/ili obrana završnog odnosno diplomskog rada), kao i činjenicu da su i nastavnici Fakulteta dali veliki doprinos njihovom dosadašnjem stjecanju znanja, bio bi veliki gubitak za ove mlade ljude, za naše Sveučilište, da se njihov daljnji put stjecanja kvalifikacije prepusti nekim trećim stranama izvan Sveučilišta ili da završetak željenog studija ostane za njih nedosanjani san“, napisali su.


 

Još vijesti