P.S. u Vodič za brucoše

Najmirnije mjesto s najljepšim pogledom za učenje u Zagrebu: Knjižnica u kojoj će se gradivo upijati bez problema

Mnogi studenti se slažu da je knjižnica zagrebačkog Filozofskog fakulteta zaista posebna

26. svibnja 2023 16:32
Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu Foto: Knjižnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu/Facebook

Možda studenti imaju osjećaj kao da je ljetni semestar tek počeo, ali njegov kraj uskoro je tu. Vrijeme leti, pa tako lete i rokovi za sve nadolazeće kolokvije, rokove predaja seminarskih radova i izlaganja, kao što se i uskoro bliži vrijeme ljetnih rokova – mnogima najgore razdoblje u akademskoj godini.

Kreće puno učenja i pripreme, a kako bi to bilo lakše i bezbolnije, potrebno je pronađi i dobru poziciju gdje ćete najbolje učiti i najviše pamtiti. Iako studentima zvuči nemoguće, to nije slučaj u knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

@knjiznicaffzg Najljepša jutra 🌄 #fyp #fypシ #studentlife #librariansoftiktok #booktok #knjiznicafilozofskogfakultetauzagrebu #ffzg #knjiznica #zagreb #knjiznicaffzg ♬ Good Morning - Kanye West

Naime, iz knjižnice istoimenog fakulteta objavljen je video njihovog prostora na TikToku, a moramo priznati da nas je prizor oduševio. Knjižnica je naizgled prostrana, čista i djeluje posebno umirujuće, a upravo takva lokacija idealna je za učenje. Ne samo to,već su snimili i pogled koji se pruža iz knjižnice, a on je zaista poseban!

Moguće učiti iako ne studirate na FFZG-u

Pojedini studenti u komentarima su se pitali mogu li doći učiti u prostore knjižnice Filozofskog fakulteta, iako nisu njihovi studenti, a oni su odgovorili kako je to, naravno, moguće.

Što znači da ne morate biti njihov student kako bi tamo učili, što je samo jedna od pogodnosti ove knjižnice, a mi smo uvjereni da ovako umirujući prostor utječe na učenje i pamćenje gradiva. Zato svi zagrebački studenti, tijekom nadolazećih ljetnih ispitnih rokova, pohrlite u knjižnicu FFZG-a i položite sve ispite na vrijeme!

U novome serijalu StudiGO ne propustite iskustva sa studentskih razmjena!


 

Još vijesti