V.F. u Akademska četvrt

Filozofski fakultet pokreće novi studij u suradnji s Izraelom: Nastava kreće ove jeseni

Zvuči jako zanimljivo.

28. lipnja 2023 12:56
U suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela

U suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela Foto: Canva

Filozofski fakultet u Splitu najavljuje kako od ove jeseni pokreće novi diplomski studij u suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela. Radi se o studiju pod nazivom Democracy and Resilience in Modern Society, odnosno Demokracija i društvena otpornost suvremene države.

Ovaj diplomski sveučilišni studij je usmjeren na sva područja ljudskog djelovanja te uključuje interdisciplinarne točke kontakta različitih kolegija u okviru humanističkih i društvenih znanosti. S obzirom da je studij pokrenut u suradnji, sadržaj programa je prilagođen temama koje propitkuju hrvatsko-izraelske kulturno-povijesne i političke aspekte, pa sve do područja vezanih uz religijska pitanja, pravo i znanost. Nastava će se odvijati na engleskom jeziku.

„Namjera ovog programa je, između ostalog, ojačati vezu između Izraela i Hrvatske, kao dvije prijateljske zemlje, na akademskoj razini i omogućiti blisku suradnju između dva sustava visokog obrazovanja u cilju obrazovanja interdisciplinarnih stručnjaka iz područja humanističkih i društvenih znanosti“, istaknuli su u opisu studija, a napomenuli su i kako se radi o novini u hrvatskom obrazovnom prostoru.

 Što nakon studija?

Ovaj je studij idealan za studente koji se žele baviti diplomacijom, međunarodnim i međukulturalnim studijima te političkim studijima. Ponuđeni kolegiji obuhvaćaju različite teme od komparativne umjetnosti do subjektivne dobrobiti pojedinca u društvu i umjetne inteligencije.

Nakon završetka studija, diplomanti će biti kvalificirani za rad na poslovima za koje je potrebna diplomska sveučilišna diploma. Tako će diplomirani stručnjak za javne politike i diplomaciju u modernom društvu moći obavljati različite poslove u diplomaciji, politici, izdavaštvu, medijima te raznim znanstvenim, društvenim i kulturnim institucijama.

Ako si zainteresiran za politiku i diplomaciju, ovaj studij bi mogao biti idealan za tebe. Za više informacija možeš posjetiti link.

Još vijesti