P.S. u Vijesti

Hladan tuš za ruske studente – pristižu im pozivi za vojsku: „Nemam apsolutno nikakve želje da odem tamo“

Ruska mobilizacija započela je svoj proces još u listopadu ove godine.

27. prosinca 2022 11:17
Vojnici

Vojnici Foto: Bumble Dee/Shutterstock

Rat u Ukrajini traje već gotovo godinu dana, a u listopadu je najavljena i mobilizacija ruskih muškaraca. Iz tog razloga, mnogi od njih su odlučili iseliti iz Rusije u druge države, samo kako ne bi morali prihvatiti, gotovo obavezni poziv.

No, u najavi mobilizacije bilo je napomenuto kako će od nje biti izuzete pojedine skupine, poput studenata i vojno nesposobnih osoba. Taj dogovor očito nije postignut s obzirom na to da je upravo jedan ruski student dobio poziv za vojsku.

Studenti su trebali biti izuzeti

S time da su pozivi mobilizacije trebali biti već poslani svima kojima su upućeni, oni stižu i dan danas, kako prenosi Klix.ba, a jednog takvog je primio i student Sveučilišta u Moskvi kojem je to bio hladan tuš povodom dolaska svojem rodnom gradu uoči praznika.

„Ja živim i studiram u Moskvi, ali pred Novu godinu odlučio sam se vratiti u rodni grad. Bio sam u šoku. Otvaram poštanski sandučić, a tamo me čeka poziv za vojsku, iako nisam služio vojni rok i ograničeno sam sposoban za vojnu službu. I pored toga studiram, a studente nisu smjeli dirati. Nemam apsolutno nikakve želje da idem tamo“, rekao je za Klix.ba.

izvor: www.klix.ba

Još vijesti