M. P. u Vijesti

Dobre vijesti iz HŽ-a! Povezali kontinent i obalu, a u vagonima ima i ležaja

Riječ je o noćnim putničkim vlakovima koji voze u dvije linije.

4. srpnja 2023 16:16
Putnički vlak

Putnički vlak Foto: M.D./MojFaks

Hrvatske željeznice su objavile na svojim službenim stranicama da su s vožnjom počeli vlakovi koji povezuju kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom.

Riječ je o noćnim putničkim vlakovima koji voze u dvije linije, a voze svakodnevno od kontinenta prema moru i obrnuto. Uvedene su relacije od Vukovara prema Vinkovcima, Sisku i Zagrebu pa sve do Splita. Isto tako, postoji linija od Osijeka preko Bjelovara i Zagreba koja vodi do Splita, a uz presjedanje se može putovati i do Šibenika.

Putovanje traje oko 12 sati, što bi značilo da ako iz Vukovara krenete u 16:49, da ćete u Split doći idućeg dana u 6:56. Putnicima je omogućena kupnja karte za spavaći vagon s ležajima ili sa sjedalima. Također, postoji mogućnost unošenja bicikla, a još jedna novost jest ta da vlak iz smjera Vinkovaca ima i restoran.

Na sreću putnika, cijene karata prema moru snižene su za 40 posto, u slučaju da kupujete kartu putem internetskih stranica, tu je dodatni popust od pet posto. Ako se odlučite za spavanje u vagonu s ležajima, uz cijenu karte dodatno se naplaćuje korištenje te usluge.

Uz navedeni popust, studenti imaju mogućnost kupnje mjesečne karte s kojom mogu neograničeno putovati na području Republike Hrvatske, a cijena je 9 eura i 95 centi, stoji na green.hr.

Nova StudiGO epizoda otkriva kako je to studirati u studentima najzanimljivijoj Erasmus destinaciji!

Još vijesti