M. P. u Vijesti

Odlične vijesti za studente ovoga grada! Od idućeg mjeseca će imati besplatan prijevoz vlakom

Moraju ispunjavati neke uvjete.

11. Siječnja 2024 10:41
Željeznička postaja

Željeznička postaja Foto: Canva

Nova godina je karlovačkim studentima donijela odlične vijesti. Od idućeg mjeseca će besplatno putovati vlakom do fakulteta i nazad.

Naime, Grad Karlovac će sufinancirati 9,95 eura kojih su do sada studenti plaćali za mjesečnu kartu. Riječ je o pilot projektu Vlade Republike Hrvatske koji od listopada 2022. godine omogućava redovnim studentima neograničena studentska putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja. Isto tako, to vrijedi i za povremena putovanja po cijeni mjesečne karte od 9,95 eura.

No, ubuduće će ta putovanja za njih biti besplatna jer će Grad Karlovac sufinancirati spomenuti iznos. Uvjet je da imaju prebivalište na području Grada Karlovca i da su redovni studenti stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog sveučilišnog studija. To će dokazati potvrdom obrazovne ustanove o redovitom upisu u akademsku godinu 2023./2024.

Pa tako svi karlovački studenti moraju podnijeti zahtjev za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom) koji je objavljen na službenoj stranici Grada, piše radio-mreznica.hr.

 

Još vijesti