M. P. u Vijesti

Za sve one kojima grupe na WhatsAppu stvaraju glavobolje – stižu nove opcije koje bi trebale olakšati korištenje

Korisno za sve one koji često komuniciraju u grupama.

22. ožujka 2023 11:22
Komunikacijska platforma WhatsApp

Komunikacijska platforma WhatsApp Foto: Adam Hoglund/Shutterstock

Iz Mete su najavili novosti koje će uskoro biti dostupne svim korisnicima WhatsAppa, nove opcije bit će korisne za sve one koji često komuniciraju u grupama, a naročito za one koji se često nalaze u ulozi administratora pojedinih grupa, stoji na portalu zimo.dnevnik.hr.

Prva opcija odnosi se na povećanje privatnosti unutar grupe, a samim time će administratorima biti omogućena bolja kontrola korisnika koji se žele pridružiti postojećim grupama. U slučaju kada administrator odluči podijeliti link s pozivnicom za grupu ili kada omogući javni pristup grupi, administratorima će se pojaviti svi zahtjevi na jednom mjestu, a isto tako i kontrole za odbijanje ili prihvaćanje tog zahtjeva.

Također, pored imena svakog pojedinačnog korisnika nalazit će se dvije ikone, jedna se odnosi na odbijanje pristupa, a druga je ona s kojom se odobrava pristup grupi. Iz WhatsAppa govore da će ove opcije značajno pojednostaviti upravljanje grupama za sve administratore.

Drugi novitet se odnosi na opciju koja će korisnicima omogućiti jednostavnije pronalaženje grupa u kojima se nalaze s prijateljima i drugim korisnicima. Sve što je potrebno jest potražiti ime kontakta i odmah će se na ekranu prikazati sve zajedničke grupe.

Nove opcije bit će globalno dostupne tijekom sljedećih tjedana, a isto tako najavljuju da će se truditi nastaviti s razvojem novih alata.

Još vijesti