V.F. u Vijesti

Iz trgovina se povlači salama: Moguće je da sadrži komadiće plastike i najlona

Ako si se pitao zašto ti sendvič ima okus po najlonu...

8. veljače 2023 11:49
Sendvič

Sendvič Foto: MandarinMD via Pixabay

Hrana u menzi s vremenom malo dosadi, kao i čekanje u redu. Možda si izgubio i povjerenje u hranu iz menze kad si vidio sve one slike s kukcima, dlakama i ostalim nepoželjnim stvarima koje su ljudi pronalazili u ručku. Ako si odlučio kupiti salamu u Konzumu da malo predahneš od hrane iz menze, obavezno provjeri o kojoj točno salami se radi.

Državni inspektorat Republike Hrvatske iz trgovina povlači salamu K Plus pileća/pureća posebna 500 grama zbog moguće prisutnosti stranog tijela u proizvodu. Točnije, postoji opasnost da salama sadrži komadiće najlona ili plastike, prenosi Dnevnik.hr.

Radi se o proizvodi pod oznakama LOT broj: 02214475. Rok trajanja je 8.7.2023.

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. Obavijest o povlačenju se odnosi samo na spomenuti proizvod.

Proizvođač je talijanska tvrtka Aia Agriocola Italiana Alimentare Sp, a na hrvatsko tržište proizvod stavlja Konzum plus d.o.o.

Izvor: Dnevnik.hr

vezano Novi okus noodlesa s Cedevitom. Vijesti Studentima omiljeni noodlesi imaju novi okus - i to s Cedevitom: Tko bi se usudio probati?

vezano Ocijeni hranu u menzi i osvoji vrijedne nagrade. Akademska četvrt Još jedan grad nagrađuje ocjenjivanje hrane u menzi: Prva nagrada je put u Veneciju

Još vijesti