S.D. u Vijesti

Na ovoj Hrvatskoj plaži ne smijete više koristiti zvučnik: Kazne variraju od 50 do 150 eura, a evo što o tome misle iznajmljivači

Što vi mislite o ovim pravilima?

19. lipnja 2023 12:56
Zabranjeno korištenje zvučnika na plaži

Zabranjeno korištenje zvučnika na plaži Foto: Canva

Tabla na kojoj su ispisana pravila ponašanja, postavljena je na jednu od plaža u Novalji.

S obzirom na se u blizini nalazi uvala Zrće, čiji je zabavni program započeo početkom lipnja, na ovu destinaciju, već sada je stigao velik broj turista, prenosi Poslovni.hr.

Osim što je navedeno da je plaža zatvorena prije 9 ujutro i nakon 23 sata navečer, na popisu se našlo i nekoliko zabrana, a kazne za kršenje pravila iznosit će od 50 do 150 eura.

U sklopu Odluke o javnom redu i miru, na ovoj plaži, zabranjeno je koristiti zvučnik, treba obratiti pažnju na odlaganje staklene ambalaže, zabranjena je uporaba ampula za balone, ostavljanje smeća i ulična prodaja.

Svoje mišljenje o ovoj odluci s nama je podijelila iznajmljivačica koja posjeduje nekoliko apartmana u Novalji.

„Turisti koji dolaze zbog zabave na Zrću ne poštuju javni red i mir. Nemaju obzira prema lokalnom stanovništvu i turistima koji su se došli odmoriti, smatram da je ova kazna dobar potez. U blizini te plaže je hotel čiji gosti svakodnevno moraju trpjeti nered.”

Naglasila je da u Novalju, uz mlade koji se žele zabaviti, dolaze i obitelji koje se žele odmoriti, a ne slušati „treštanje glazbe”, zbog čega smatra da je odluka uvođenja ovakvih pravila korisna i pozitivna.
 

Još vijesti