P.S. u Vijesti

Hvalevrijedna akcija riječkog KBC-a: Po prvi puta ikada će dijeliti stipendije studentima i učenicima

Pravo će moći ostvariti učenici četvrtih i petih razreda te studenti završne godine prijediplomskih stručnih studija

25. kolovoza 2023 11:41
KBC Rijeka po prvi puta dijeli stipendije

KBC Rijeka po prvi puta dijeli stipendije Foto: Canva/KBC Rijeka/Facebook

Klinički bolnički centar Rijeka po prvi puta od iduće akademske godine dijeli stipendije učenicima i studentima. Rijetko koja bolnica u Hrvatskoj daje ovakvu priliku budućim medicinarima i doktorima, tako da se radi o hvalevrijednog akciji riječkog KBC-a.

Mogućnost dobivanja stipendije ostvarit će učenici medicinskih škola, koji se opredjeljuju za strukovni smjer medicinske sestre ili medicinskog tehničara, te studenti prijediplomskog stručnog studija sestrinstva. Pravo na spomenutu stipendiju će ostvariti čak 30 učenika i 20 studenata, a svi će primati isti mjesečni iznos od čak 200 eura.

Tko će se moći prijaviti?

Radi se o pozamašnoj svoti, s obzirom na to da KBC Rijeka po prvi puta ikad dodjeljuje stipendije, a po iznosi može konkurirati čak i stipendiji državne razine. Ono što je bitno jest da će studenti stipendiju primati čak 12, a učenici 10 mjeseci tijekom trajanja njihove školske godine.

Što se tiče kategorija i ostvarivanja prava na mjesečnu stipendiju, KBC Rijeka na svojim službenim web stranicama piše kako će prijavu moći podnijeti učenici četvrtih i petih razreda srednje škole, kao i svi redovni studenti završne, odnosno treće godine prijediplomskog stručnog studija sestrinstva u idućoj akademskoj godini.

Navode i kriterije za ostvarivanje prava na njihove stipendije, a oni obuhvaćaju: postignuti uspjeh u dosadašnjem obrazovanju, osvojene nagrade, sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima i posebne okolnosti vezane uz socijalnosti status uz prava po drugim osnovama.

Natječaj će biti objavljen u rujnu

KBC Rijeka ovim potezom želi privući mlade ljude na buduće zaposlenje nakon završenog obrazovanja uz poticanje napredovanja u njihovoj budućoj medicinskoj karijeri. Natječaj, kao i prijave, još uvijek nisu dostupni, ali iz riječkog KBC-a najavljuju da će biti objavljeni tijekom rujna, o čemu ćemo zainteresirane kandidate pravovremeno obavijestiti.

Još vijesti