M. P. u Vijesti

Loše vijesti iz Netflixa: U planu je povećanje cijene pretplate, a evo tko bi to mogao prvi osjetiti

U posljednje vrijeme su uveli brojne novitete.

6. listopada 2023 13:00
Popularni streaming servisa

Popularni streaming servisa Foto: Canva

Korisnici Netflixa, popularnog streaming servisa, već su navikli na učestale promjene u cijenama i uvjetima poslovanja. U posljednje vrijeme uveli su brojne novitete kako bi povećali svoje prihode, pa su tako na nekim tržištima smanjili cijene samo da bi privukli nove korisnike.

Sada je izgleda vrijeme za povećanje cijena, to jest njihovih pretplatničkih paketa, barem onih u kojima se ne prikazuju oglasi. Cijene će se prvo povećati na američkom i kanadskom tržištu, a poskupljenje bi mogli osjetiti i Hrvati. Navodno, do poskupljenja bi trebalo doći nakon štrajka glumaca u Hollywoodu, ali još uvijek nije poznato o kojim je ciframa riječ.

Vjerujemo da se ova vijest neće svidjeti korisnicima Netflixa, ali bi zato dioničari mogli biti zadovoljni jer je cijena dionice porasla za više od 3 posto. Streaming servisi pokušavaju pod svaku cijenu pronaći i druge izvore prihoda osim pretplata, jer su svjesni da broj korisnika neće uvijek rasti. Upravo zbog toga ulažu u videoigre i ekskluzivne programe poput sportskih prijenosa, prenosi zimo.dnevnik.hr.

 

Još vijesti