S.D. u Laganini

Što uključiti kad se želiš isključiti? Šest filmova i serija koji će vam popraviti raspoloženje ovaj vikend!

Tople preporuke za hladan vikend koji je pred nama!

24. studenog 2023 17:06
Filmska večer

Filmska večer Foto: Georgia Vagim via Unsplash

S obzirom na promjenu sata i tmurni te hladni vikend koji nas čeka, pretpostavljamo da vam treba nešto što će vam popraviti raspoloženje i ispuniti nekolicinu neradnih dana, s toga vam donosimo pregled prigodnih filmova i serija uz koje se možete ušuškati pod dekicu i uploviti u zemlju mašte.

1. Nightmare before Christmas
Svi oni koji se sa sjetom prisjećaju nedavne noći vještica te u isto vrijeme jedva čekaju Božićno vrijeme, film Predbožićna noćna mora (u prijevodu) bi definitivno trebali staviti na svoju play listu. Ovaj glazbeni animirani film Tima Burtona iz 1993. sniman tehnikom stop animacije zabavit će sve ljubitelje iste. Nightmare before Christmas divna je i čarobna priča u kojoj mogu uživati svi uzrasti, zahvaljujući svojim prekrasnim pjesmama, briljantnoj animaciji i nezaboravnim likovima.

2. New Girl
Za one koji vikend žele ispuniti smijehom, ali to žele učiniti u komforu svoga doma, a u isto vrijeme su i ljubitelji sitcoma Prijatelji, serija New Girl sigurno nije loš izbor. Ova humoristična serija s elementima drame, čiji je glavni lik pomalo čudna, ali jako simpatična učiteljica Jessica Day, zabavit će vas raznim nesvakidašnjim situacijama i ljubavnim drama u kojima će se ista naći tijekom suživota sa svoja tri cimera.

via GIPHY

 

3. Gilmore Girls
Možda najprikladnija serija obuzeta jesenskim ugođajem koja ispunjava sve uvijete postavljene seriji koju želimo gledati u ovo vrijeme zasigurno je Gilmore Girls. Ova šarmantan serija o toplom i prijateljskom odnosu jedne majke i kćeri, čija se radnja odvija u ugodnom malenom gradiću punom opalog lišća, likova obučenih u tople jesenske kapute zasigurno je apsolutni hit prikladan za prohladne i tmurne dane.

4. Love Story
Romantičari u duši na ovaj film će se dobrano isplakati. Američki filmski institut film Ljubavna priča proglasio je jednim od najromantičnijih filmova ikada. Film prati ljubavnu priču dvoje studenata Olivera i Jennifer, koji imaju potpuno suprotnu životnu priču te dolaze iz različitih ekonomskih klasa. Ozbiljan i odlučan u namjeri da probudi sve emocije, Love Story je priča koja će osvojiti svakoga.

via GIPHY

5. Harry Potter
Za one koji su potpuno slobodni od obveza preporučujemo Harry Potter maraton, koji je „must have“ svake jeseni. Uplovite u fantastični svijet magije te se pridružite avanturama malog čarobnjaka Harryju i njegovih prijatelja u Hogwartsu. Ova priča koja je definirala mnoge, pruža gledateljima i važne lekcije i poruke o ljubavi, gubitku i rušenju stereotipa. Uz to je neophodno spomenuti predivne kostime i scensku umjetnost prožetu ovim filmom koja kod mnogih budi topli osjećaj nostalgije za nekim mirnijim vremenima.

6. Amelie
Ako vam na dnu ekrana ne smeta tekstovni prijevod ovog francuskog filma i u duši se još uvijek osjećate kao dijete ova predivna priča kao stvorena je za vas. Amelie uz mnoge pogodnosti poput predivne popratne glazbe omogućava gledatelju da u potpunosti zaboravi kako funkcionira stvarni svijet. Cijeli film je prožet apstrakcijom koja podsjeća na rad dječje mašte. Ovaj prekrasan, originalan, zabavan i maštovit film je jedan od filmova koji nastaju jednom u deset godina te bi ga svaki filmski znalac zasigurno trebao pogledati.

via GIPHY

 

Još vijesti