V.F. u Laganini

Završio je štrajk glumaca u Hollywoodu: Donosimo popis iščekivanih filmova i serija koji nastavljaju s produkcijom

Poznati su datumi objavljivanja filmova i serija.

10. studenog 2023 13:05
Stižu najiščekivaniji filmovi i serije

Stižu najiščekivaniji filmovi i serije Foto: Canva

Produkcija brojnih filmova i TV serija trebala bi se nastaviti nakon što je Sag-Aftra, sindikat koji predstavlja američke glumce, dogovorio okvirni dogovor s holivudskim studijima o prekidu četveromjesečnog štrajka.

Ovaj je štrajk poremetio je produkciju niza filmova i TV emisija, a datumi izlaska nekih morali su biti odgođeni, piše BBC.

Nakon što je Američko udruženje pisaca (WGA) prekinulo štrajk u rujnu, pisanje za mnoge filmove i TV emisije moglo se nastaviti, ali štrajk glumaca značio je da se ništa nije moglo snimati.

Štrajk je značio da su ceremonije dodjele nagrada, poput dodjele Emmyja, odgođene s uobičajenog rujanskog termina. Umjesto toga, u siječnju će se održati ceremonija dodjele Emmyja. To znači da će se u roku od nekoliko tjedana održati dodjela nagrada Emmy, Grammy, Screen Actors Guild Awards i Oscar, što ovu sezonu nagrada čini neuobičajeno „pretrpanom“.

Ovo su filmovi i serije koje nastavljaju sa svojom produkcijom nakon završenog štrajka.

Dune: Part Two

Drugi nastavak adaptacije znanstveno-fantastičnog klasika Denisa Villeneuvea prvotno je trebao biti objavljen u studenom, ali je odgođen do ožujka 2024. Glasnogovornik Warner Brosa rekao je da je do odgode došlo jer glumci nisu mogli promovirati film dok je štrajk glumaca bio u tijeku. U nastavku se vraćaju Timothee Chalamet i Zendaya u glavnim ulogama. Njima će se pridružiti Florence Pugh, Austin Butler i Christopher Walken.

Deadpool 3

Treći nastavak Marvelovog serijala Deadpool prvotno je trebao biti objavljen 3. svibnja 2024., no produkcija je morala biti obustavljena u srpnju nakon štrajka. Prema Deadlineu, film je oko 50% dovršen, a produkcija bi se mogla nastaviti već ovaj tjedan. Nakon što je štrajk prekinut, glumac Ryan Reynolds je nagovijestio da će film biti pušten u kina u ljeto 2024. i da će se glumačkoj ekipi pridružiti novi lik. U filmu će također Hugh Jackman reprizirati svoje uloge Wolverinea.

Venom 3

Produkcija trećeg dijela filma Venom započela je krajem lipnja u Španjolskoj, ali je zaustavljena malo prije početka štrajka Sag-Aftre u srpnju. Film je trebao biti objavljen 12. srpnja 2024., ali prema Hollywood Reporteru, Sony je u srijedu, na isti dan kada je štrajk završio, objavio da su odlučili pomaknuti datum izlaska do 8. studenog 2024. Tom Hardy će ponoviti ulogu glavnog lika.

Mission: Impossible

Osmi nastavak franšize špijunskog trilera s Tomom Cruiseom izvorno je trebao biti objavljen 28. lipnja 2024. U listopadu je objavljeno da će film sada biti objavljen 23. svibnja 2025. Redatelj, scenarist i producent filma, Christopher McQuarrie, potvrdio je u intervjuu za Collider da su u vrijeme kada je štrajk sazvan, snimili većinu filma s iznimkom „najveće scene, središnje scene“.

Gladijator 2

Nastavak epa Ridleya Scotta trebao bi biti objavljen 22. studenog 2024., a u njemu će glumiti Paul Mescal, Denzel Washington, Connie Nielsen i Pedro Pascal. Scott je za New Yorker otkrio da je tijekom štrajka uspio montirati oko 90 minuta filma, uključujući scenu u kojoj se junak bori s čoporom pavijana. Iako nije jasno kada će se produkcija filma nastaviti, Deadline izvještava da je to prioritet za Pascala, što znači da će projekti kao što su The Last of Us i The Mandalorian morati pričekati.

Beetlejuice 2

Redatelj Tim Burton potvrdio je u intervjuu za The Independent u rujnu da je bio prisiljen prekinuti produkciju nastavka omiljene fantastične horor komedije zbog štrajka, dodajući da je filmu trebalo još samo „dan i pol“ da bude gotov. Warner Bros bi trebao objaviti film 6. rujna 2024. s Michaelom Keatonom, Winonom Ryder i Catherine O'Hara koji će ponoviti svoje uloge iz originala iz 1988. godine. Zvijezda srijede Jenna Ortega također se pojavljuje u filmu kao Ryderova kći na ekranu.

Wicked

Dvodijelna filmska adaptacija mjuzikla Stephena Schwartza sa Cynthijom Erivo i Arianom Grande u glavnim ulogama bila je jedna od najistaknutijih žrtava štrajka u Sag-Aftri. Schwartz je potvrdio u srpanjskom intervjuu za Variety da im je ostalo samo 10 dana do produkcije za oba filma. Prvi dio filma trebao bi biti objavljen 27. studenog 2024., dok bi drugi dio trebao stići u kina na Božić 2025. Iako nitko nije službeno potvrdio hoće li i kada produkcija biti nastavljena, redatelj Jon Chu objavio je na Instagramu blago uređenu sliku logotipa Sag-Aftra koja prikazuje vještičji šešir i metlu s natpisom „Uzbuđen što se vraćam na posao“.

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse

Prestanak štrajka glumaca znači da će se glasovno snimanje nastaviti za treći nastavak Spider-Manovih avantura Milesa Moralesa. Film pod nazivom Spider-Man: Beyond the Spider-Verse trebao je biti objavljen za Uskrs 2024., ali je skinut s rasporeda i nije jasno kada će biti objavljen.

The White Lotus

Šef HBO-a Casey Bloys najavio je ranije ovog mjeseca da je niz HBO-ovih emisija obnovljen i da će se vratiti 2025. To uključuje treću sezonu tinejdžerske drame Euphoria, drugu sezonu apokaliptične drame The Last of Us i treću sezonu serije The White Lotus. Showrunner serije, Mike White, potvrdio je u intervjuu za Entertainment Weekly da će se treća sezona odvijati u Tajlandu, te da se nada da će snimanje početi početkom sljedeće godine, dok se ne riješi štrajk glumaca.

Stranger Things

Deadline izvještava da bi Netflix trebao početi snimati posljednju sezonu popularne znanstveno-fantastične serije za nekoliko tjedana. Izvještavaju da sada postoji žurba da se glumci odmah postave pred kamere, ali s obzirom na nedostatak sadržaja u pripremi zbog štrajkova, usluga streaminga se nada da će pojačati produkciju posljednje sezone serije. Očekuje se da će peta sezona serije Stranger Things biti objavljena 2025.

Izvor: BBC

 

Još vijesti