V.F. u Vijesti

Maheri u spajanju: Blagajne i skladišta u domovima rade skraćeno dan prije produženog vikenda

Iz SC-a kažu da poslovni procesi neće trpjeti.

20. lipnja 2023 12:17
Radno vrijeme blagajne je skraćeno zbog praznika u četvrtak.

Radno vrijeme blagajne je skraćeno zbog praznika u četvrtak. Foto: V.F.; MojFaks/MojFaks

O fleksibilnom radnom vremenu Studentskog centra u Zagrebu se već nekoliko puta raspravljalo. Zašto fleksibilnom? Zagrebački studentski centar je poznat po skraćivanju radnog vremena i maksimalnom spajanju blagdana i praznika s vikendima.

Krajem listopada prošle godine su postali tema rasprave kada su objavili da rade skraćeno u petak, 28. listopada zbog blagdana Svih Svetih koji je bio u utorak, 1. studenog.

Ni ovoga puta nisu razočarali. Naime, Student servis u srijedu, 21. lipnja radi do 15 sati, kao i inače. U četvrtak, 22. lipnja se obilježava Dan antifašističke borbe, a Student servis neće raditi. U petak, 23. lipnja, dan nakon neradnog dana, Student servis će raditi skraćeno, do 13 sati. Vjerujemo da mnogim studentima ta dva sata znače puno jer je u Student servisu uvijek ogromna gužva.

Studenti koji žive u zagrebačkim domovima su primijetili kako je radno vrijeme blagajne i skladišta redovito skraćeno kada se bliži neradni dan. Primjerice, u studentskom domu Cvjetno naselje je osvanula obavijest kako blagajna i skladište neće raditi u četvrtak ni u petak. U srijedu, dan prije neradnog dana, rade skraćeno. Točnije, i skladište i blagajna će raditi do 13 sati, umjesto do 15 sati.

Skraćeno radno vrijeme blagajne i skladišta. Skraćeno radno vrijeme blagajne i skladišta. Foto: V.F.; MojFaks/MojFaks

Javili smo se Studentskom centru i pitali ih za komentar i konkretan razlog zašto se dan prije praznika radi skraćeno kad su si već spojili praznik u četvrtak s petkom. Rekli su nam da u petak, 23. lipnja radnici Studentskog centra u Zagrebu koriste kolektivni godišnji odmor u radnim jedinicama gdje je to moguće.

„Prema procjenama, većina studenata stanara studentskih domova tijekom vikenda odlazi, dok se manji broj zadržava u studentskim domovima. Ovo je još više izraženo tijekom produljenih vikenda poput ovog nadolazećeg. Stoga se i radnicima omogućuje odmor. Kako bi nagradili naše radnike, dobar dio njih putuje sa svojim obiteljima, Studentski centar u Zagrebu omogućuje skraćeni rad uslijed nadolazećih praznika i blagdana u svim radnim jedinicama gdje poslovni procesi neće trpjeti“, rekli su nam iz Studentskog centra.

Radno vrijeme zagrebačkih menzi na Dan antifašističke borbe možete provjeriti ovdje.

Još vijesti