M. P. u Vijesti

Sveučilište u Mostaru podržalo Izrael: Dobili ozbiljne prijetnje i suočili se s govorom mržnje

Nisu birali riječi.

26. listopada 2023 13:18
Sveučilište u Mostaru

Sveučilište u Mostaru Foto: Službena web stranica Sveučilišta u Mostaru/Screenshot

Nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael, Sveučilište u Mostaru je je osvijetlilo jednu od zgrada s izraelskom zastavom, a sve to u cilju da iskaže potporu akademskim partnerima i općenito akademskoj zajednici u Izraelu.

Isto tako, na svojoj su službenoj stranici objavili odlučnost u promicanju međunarodne suradnje i akademske razmjene s Izraelom te izrazili sućut zbog svih žrtava strašnog terorističkog napada. Nažalost, zbog sveg navedenog, ovo Sveučilište se suočava s govorom mržnje i prijetnjama, a ova podrška izgleda nije prošla neprimjećeno na društvenim mrežama.

Naime, određeni korisnici su pozdravili sveučilišnu inicijativu za izražavanje solidarnosti, a drugi definitivno nisu birali riječi i „počastili“ Sveučilište raznim prijetnjama. Naravno, sloboda izražavanja je ključna vrijednost u svakom demokratskom društvu, ali komentari su prerasli u govor mržnje i netoleranciju. Ovo Sveučilište poziva svoje pratitelje da budu odgovorni i konstruktivni u izražavanju svojih stavova.

Dodali su kako će podnijeti kaznenu prijavu MUP-u HNŽ-a protiv onih osoba koje su sudjelovale u širenju govora mržnje na društvenim mrežama, a poruke koje su im stigle možete vidjeti na njihovoj službenoj stranici.

Još vijesti