V.F. u Vijesti

Sve zbog pršuta: Žena tuži restoran jer se poskliznula na komad pršuta i slomila gležanj

Traži odštetu od 50.000 dolara.

17. kolovoza 2023 16:12
Tvrdi da se poskliznula na komad pršuta na podu

Tvrdi da se poskliznula na komad pršuta na podu Foto: Canva

Bizarne i nesvakidašnje nesreće se jednostavno događaju. Primjerice, slomiš petu na cipeli i padneš u blato poput mene ili se posklizneš na komad pršuta u restoranu i slomiš gležanj poput ove žene. Ja nisam tužila trgovinu u kojoj sam kupila nesretne cipele, ali žena iz ove priče je odlučila cijelu priču preseliti u sudnicu i to godinu dana nakon incidenta.

Žena iz New Hampshirea tvrdi da se poskliznula na komad pršuta u restoranu Eataly i sada ih tuži zbog svih medicinskih računa. Alice Cohen (67) i suprug Ronald Cohen (65) pokrenuli su postupak protiv restorana gotovo godinu dana nakon što se ona navodno poskliznula na komad pršuta u Bostonu, piše Daily Mail.

Žena je „pretrpila tjelesne ozljede, gubitak užitka u životu, bol i patnju te je pretrpjela nužne medicinske troškove“, stoji u tužbi.

Traže golemu odštetu

Par traži porotno suđenje u okrugu Suffolk u Massachusettsu i traži odštetu od najmanje 50.000 dolara od popularnog lanca restorana.

Cohen je navodno šetala dijelom restorana gdje se dijele uzorci hrane 7. listopada 2022. kada je pala i slomila gležanj. U tužbi podnesenoj 11. kolovoza, par tvrdi da je osoblje restorana bilo nemarno jer nije propisno očistilo pod, čime su Cohen i drugi gosti dovedeni u opasnost.

Restoran je „imao dužnost osigurati da površina podova bude bez nepotrebnih opasnosti“, tvrdi odvjetnik D. Michael Noonan. U tužbi se navodi da je Eatalyjeva odgovornost „uobičajena briga za održavanje prostorija u razumno sigurnom stanju i dužnost upozoravanja na takve opasne uvjete.“

Zbog pada, Cohen je morala otići u bolnicu i podvrgnuti se fizikalnoj terapiji. Trošak njezinih medicinskih računa premašio je 7500 dolara.

Izvor: Daily Mail

Još vijesti