P.S. u Vijesti

Odlučeno je! ZET službeno skraćuje trase dviju tramvajskih linija: Evo od kada će vrijediti nova pravila

Ono što je zagovarao sindikat ZET-a, sada će se i ostvariti.

16. veljače 2023 11:56
ZET

ZET Foto: Shutterstock

ZET službeno odlučio da će skratiti tramvajske linije pod brojem 5 i 7. Podsjetimo, prošlog tjedna smo pisali o najavi skraćivanja ovih tramvajskih linija, a cijelu priču pokrenuo je sindikat ZET-a koji se zalagao za ove promjene.

Prošlo je šest godina od kada su ove trase bile „produžene“, a tu odluku donio je pokojni gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić. No, „petica“ i „sedmica“ se sada vraćaju na staro, kako je i bilo prije 2017. godine.

Petica i sedmica do Maksimira i Dubrave

Naime, ona će prometovati na relaciji Prečko-Maksimir, iako je do sada tramvajska linija pod brojem 5 vozila do Dubrave, a tramvaj pod brojem 7 će prometovati od Savskog mosta do Dubrave, iako je do sada išao sve do Dupca. No, kako ZET piše na svojim službenim web stranicama, ove promjene vrijediti će već od ponedjeljka.

Ono što se još mijenja su dodatni termini koji će se uvesti na ovim linijama kako bi putnici i dalje stizali na vrijeme, bez obzira na skraćivanje njihove trase.

„Linija 5 ostvarivat će dnevno 16 dodatnih polazaka, a linija 7 dodatnih 18 polazaka, čime će se intenzivirati frekventnost polazaka te smanjiti vrijeme čekanja na stajalištima u dijelovima grada gdje je utvrđen povećani priljev putnika“, pišu iz ZET-a.

izvor: www.zet.hr
 

Još vijesti