S.D. u Vijesti

Andrej Plenković najavio povećanje minimalne studentske satnice, a Reiner poziva mlade da se politički aktiviraju i informiraju

Jesu li mladi dovoljno informirani o političkim zbivanjima?

27. lipnja 2023 11:45
Plenković najavio povećanje studentske satnice

Plenković najavio povećanje studentske satnice Foto: Jantanee Runpranomkorn/photocosmos1/Canva/Shutterstock

Uoči treće godišnje konferencije Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj održane u Saboru, Andrej Plenković podijelio je svoje mišljenje o novoj generaciji mladih te najavio povećanje minimalne studentske satnice.

Premijer je istaknu da su šanse za uspjeh mladih puno veće sada nego što su bile kada je on bio mlad:

„Vaše šanse, mogućnosti, vaša sloboda kretanja, obrazovne mogućnosti u drugim članicama EU su nebrojeno puta veće, vaše šanse da se ukopčate u trend četvrte industrijske revolucije puno su snažnije nego što je to bilo prije!“, prenosi N1.

Optimalne šanse za uspjeh prepisao je i ulasku u Schengensku zonu što je omogućilo studentima da se obrazuju i u drugim državama Europske unije.

Osim toga, prisutne je prisjetio na, kako tvrdi, uspjehe njegove Vlade, poput povećanja studentskih stipendija, raznih poticaja za mlade, stambenih zbrinjavanja, raznih ulaganja u studentsku infrastrukturu i slično.

Istaknuo je važnost Savjeta za mlade i njihovu ulogu te da će se minimalna studentska satnica povećati jer će se povećati i minimalne plaće drugih radnika.

„Još će rasti jer je vezana za rast minimalne plaće“, rekao je.

Željko Reiner, potpredsjednik Sabora također je uputio nekoliko riječi mladima.

Tijekom govora pozvao je mlade da se politički aktiviraju i informiraju te pomno promotre političke programe i predizborna obećanja kandidata.

Josip Jagodar, predsjednik Savjeta mladih, uputio je poviz lokalnim upravama i čelnicima da savjetima mladih pruže financijsku i stručnu pomoć koja im je potrebna.

Još vijesti